Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Kadınlar için Gelecek Programı'nda konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, kadınların siyasal hayatta yer alması gerektiğine dikkat çekerek, ''Parti hayatımda ve özel hayatımda kadınları erkeklerden hiç ayırmadım. Partimizde de 'Kadın Kolları' gibi bir ayrım yapmadık. Bunu yapan tek partiyiz, diğer partilerde bu yok. Biz parti kurarken kapsayıcı olmasına özen gösterdik. Geçmişte hicap duyduğum bir partide ve başında bulundum. Gelecek Partisi asla AK Parti'nin devamı değildir'' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

'KADINLARIN SİYASAL HAYATA KATILAMAMASINDAN ÖTÜRÜ BÜYÜK KAYIPLAR YAŞIYORUZ'

Kadınlarımızın iş yerinde en iyi şekilde çalışması için teşvik edeceğiz. Neler mi yapacağız? Özel teşvikler vermek ve kadın istihdamına önem veren şirketlere teşvik uygulamaları getireceğiz. Öte yandan kadın kooperatiflerine özel teşvikler verilmesi önem teşkil ediyor. Eşit işe, eşit ücret düşüncesiyle yola çıkacağız ve kadınların istismar edilmemesine dikkat edeceğiz.

Kadınların istihdam alanlarından esnek çalışma şartlarına sahip olması. Kadınların annelik ile çalışan kadın arasındaki alt yapının sağlanması gerekiyor. Yönetimiz süresinde en az 3'te 1 kadın kotası olsun istedik. Kadınların siyasal hayata katılamamasından ötürü büyük kayıplar yaşıyoruz. Yönetimde yaşanan eksikliği aşacağız.

'KADINLARIMIZA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM; SİYASETE KATILIN'

Buradan bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyoruz. Dünya'da Avrupa da dahil birçok yerinde kadınlara siyasal seçimlere katılma hakkı tanınmadığı bir dönemde Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı. Kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum; siyasete katılın. Sizlerin zarafetinize, iradenize, direnme gücünüze bizim ihtiyacımız var. Sizlerin Bosna Hersek bugün bağımsızsa kadınlar sayesinde oldu. Öte yandan Kurtuluş Savaşında önde duran yine kadınlarımızdı. En önemli siyasal katılım nerede olmalı derseniz? Yerel meclislerde, ilçe meclislerinde olmalıdır.

'AK PARTİ'NİN DEVAMI DEĞİLİZ'

İmza yetkisi bağlamında devlet hayatımda, parti hayatımda ve özel hayatımda kadın- erkek ayrımını asla kabul etmedim. Partimizde de 'Kadın kolları' gibi bir ayrım yapmadık. Genel merkezimizde Kadın Politikaları başkanlığımız var; kadın yada erkek kolları gibi bir ayrım yapmadık. Bunu yapan tek partiyiz, diğer partilerde bu yok. Biz parti kurarken kapsayıcı olmasına özen gösterdik. Geçmişte hicap duyduğum bir partide ve başında bulundum. Gelecek Partisi asla AK Parti'nin devamı değildir. Erkeğin sokak ortasında bir kadını linç etmesini asla kabul etmiyoruz. Kadınlarımızın korunmaya ihtiyacı yoktur. Ama bu şiddetin karşısındayız, kadınların yanındayız.

Bir takım kanunlar ile Hayvanları Koruma Kanunu ne yazık ki başkanlığımdan 5 yıl sonra çıktı. Z kuşağını önemli görüyoruz. Kimlik ve tarih bilincinden öte doğa bilincine önem veriyorlar. Z kuşağının en çok önem verdiği unsur ise, özgürlük kavramı. Onlar bizim tarafımızdan kendilerine bir şey dayatılmamasını istiyor. Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde barınmak istemiyorlar. Özel sektörde istihdamda gençlere özel teşvik ve hibeler vereceğiz. Hiçbir genci muhtaç, mahrum, ortada bırakmayacağız.

'AHLAKLI DEVLET ADAMI OLMAK Z KUŞAĞINA BORCUMUZDUR'

Ahlakçı değil ahlaklı olun felsefesini her zaman dile getiriyorum. Dine karşı soğumanın sebebi yanlış ve kötü örneklerin olması. Her gün dinden, maneviyattan bahsedenlerin aynı hareketleri sergiliyor olması gerekiyor. Devlet adamlarının güzel örnekleri güzel etki yapar, kötü örnekleri kötü örnek yapar. Güzel bir örnek teşkil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu bizim Z kuşağına borcumuzdur. Z kuşağının tek kaygım teknoloji nedeniyle sosyal hayattan kopmuş durumdalar. Teknolojiyi hayat biçimi olarak görmemeleri lazım. Kitapla haşır neşir olmayan kuşağa kuşak demem.

'ÜNİVERSİTE AÇMAK, EĞİTİM DEĞİLDİR' DEDİK; DİNLEMEDİLER'

Gençlerin eğitimde ve eğitim sonrası hayata atılacakları dönemde desteklenmesi gerekiyor. Her genç özeldir. Eğitimin anahtarı, öğretmendir. Aziz (Sancar) bey, Nobel ödülü aldı; Mardin'de bir köyde eğitim aldı. Eğitim konusu bu iktidar ile anlaşamadığımız en önemli konulardan biriydi. 'Üniversite kampüs açmak, eğitim değildir' dedik dinlemediler. Bana duydukları kin yüzünden bir üniversiteyi de kapattılar. Öğretmen ve öğrenci odaklı ama en önemlisi teknoloji temelli eğitim planı oluşturulması gerekiyor.''

Editör: TE Bilişim