Berlin'de bir Devlet Okulu olup iki dilli eğitim Türkçe ve Almança ders veren Aziz Nesin İlkokulunun gençler geçen sene yaklaşık 3 ay süren kapalı salon futsal turnuvasında şampiyon olarak Almanya genelinde de ilk Türk okulu olarak tarihe geçti.

Geçen sene 2020 yılında 46.sı düzenlenen turnuva Berlin Sömmering Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

Ocak 2020' den bu yana devam eden turnuvaya yaklaşık 383 okul katılmıştı.

Yaklaşık 3 ay süren turnuvanın Finalinde son 6 ' ya kalan okullar şampiyon olma mücadelesi verdiler.

Bunların arasında Kreuzberg/Friedrichshain ilçesini temsil eden Aziz Nesin Avrupa İlkokulu da vardı.

İlk defa Finale yükselen Kreuzberg semtinin temsilcisi Aziz Nesin İlkokulu heyecanlı geçen ilk karşılaşmada Spandau ilçesini temsil eden

Bernd Ryke Ilkokuluyla 0 - 0 berabere kaldı.

İkinci maçında Steglitz/Zehlendorf temsilcisi olan Avrupa Okulu Quentin Blake İlkokulunu Cem Merdan'ın son dakikada attığı şahane golle yendi ve grup lideri olarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Reinickendorf ilçesi temsilcisi rakip Hoffmann von Fallersleben İlkokulu maçın ilk dakikalarında 1- 0 galip durumdayken Çil'in öğrencileri maça ağırlığını koyarak Kaan'ın üç ve Ali Burak'ın attığı iki golle rakibi 5 - 1 yendiler.

Böylece okul tarihinde ilk kez finale yükseldiler.

Finalde rakip Mitte ilçesi temsilcisi Gesundbrunnen İlkokulu idi.

Gesundbrunnen İlkokulu bu turnuva öncesi turnuvanın

favorisi olarak görülüyordu. Çünkü turnuva boyunca hiç bir yenilgi almamışlardı.

Maça kontrollü başlayan Antrenör Çil'in öğrencileri rakip takımın baskısından kurtularak ilerleyen dakikalarda baskısını arttırarak taktiksel bir oyunla oyunda üstünlüğü sağladı ve maçın bitimine bir dakika kala Cem Merdan'ın müthiş golüyle maçı 1 - 0 kazanarak tarihi bir zafere imza attılar.

Böylece Aziz Nesin İlkokulu Berlin Drumbo Cup 2020 yılı Şampiyonu oldu.

Bu büyük başarısı ile Aziz Nesin İlkokulu Kreuzberg/Friedrichshain ilçesinin de gururu oldu.

Berlin'in en iyisi olan Aziz Nesin İlkokulu 46 senedir oynanan müsabakalara 5 sene önce tecrübeli antrenör Hasan Çil'in gelmesiyle katıldılar ve büyük bir emek vererek bu başarıyı Çil öğrencileriyle şampiyonlukla süsledi.

Berlin Şampiyonu Aziz Nesin Avrupa İlkokulu'nun kadrosu:

Kalede Berat, Yunus, Arda, İsmail, Mikail, Cem Merdan, Ali Burak ve Kaan.

Geçen sene Aziz Nesin İlkokulunu Futsal turnuvasında Berlin Şampiyonu yapan ve bu okulda çalışan başarılı antrenör ve eğitmen Hasan Çil şampiyonluk kupasıyla 2021 yılında Gökhan Akgün'le birlikte Kreuzberg'de uzun süre yaşadıkları semte buluşarak şampiyonluk kupasıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek Çil'i üstün başarısından dolayı tebrik eden Akgün eski anılarını tazelediler.

Gökhan Akgün de Kreuzberg'den yetişen genç başarılı Türk vatandaşlarımızdan birisidir.

Kendisi Senato Eğitim, Spor ve Bilim dairesinde çalışıyor. Gökhan Akgün Kreuzberg/Friedrichshain semtinde personel danışmanı olarak çalışıyor ve aynı zamanda GEW Sendika Yönetim kurulu üyesidir.

Akgün ve Çil eğitimin önemini ele alarak okullarda çocukların daha iyi gelişebilmeleri için eğitim hedeflerimiz, misyon ve vizyonumuzu, beklentilerimizi revize etmemiz lazım dediler.

Bunun haricinde son zamanlardaki ırkçı saldırılar maalesef okullara kadar yansımaya başladı.

Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve antisemitizm Avrupa'da yükselişe geçtiği bu dönemde çocuklara erken yaşta eşitlik, saygı ve hoşgörü konusunda eğitilmeleri gerekiyor.

Sporda saygı, sevgi ve Fairplay çok önemlidir.Onun için ufak yaşta çocuklara bu değerleri anlatmak ve öğretmek gerekiyor.

Editör: TE Bilişim