SAYSİAD(Samsunlu Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği) Gnl. Bşk. Cemal Durmuş, bir açıklama yaparak SAMDEF Başkanı Metin Şenel'e seslendi.

İşte SAYSİAD'ın Gnl. Bşk. CemaL Durmuş'un açıklaması:

Kıymetli hemşehrilerim, saygıdeğer kamuoyu; bir ülkenin terakki kaydetmesi iktidarın icraatleri kadar yapıcı muhalefetin seviye ve seciyesi ile mümkündür… tam demokratik ülkelerde yapıcı ve samimi muhalefet ise vazifesinin idraki içerisinde olan STK’lardır. özetle STK’lar sorumlu oldukları alan ile beraber yüksek temsil kabiliyeti ve projeleri ile hükümetlere istikamet tayin etme becerisine sahip olmalıdır. Buda STK Başkan ve yönetimlerinin kalibrasyonları ve yüksek şahsiyetleri ile temayüz etmesini gerektirmektedir…

Bizim gibi yüksek tahsil yapmış ve işadamı kimliği kazanmış insanların STK’lardaki varlığı ise bu işleri mesleği yapanların bertaraf edilerek aynı vazifeyi mesele edinenlerle beraber olabilmektir… unutmayalımki iyi niyetlilerin en az kötü niyetliler kadar cesaretli olması gerekmektedir… bir camiada Sulhi niyetle hareket edenlere sessiz kalanlarda en az onlar kadar suçludur…

20 Nisan sabahı https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/murat-agirel/belediyenin-icinden-gecmisler-2198053

Cumhuriyet Gazetesi isimli internet gazetesinde Murat Ağırel köşe yazısında, kısa adı SAMDEF(samsun dernekler federasyonu) olan hemşehri federasyonumuzun başkanı Metin Şenel ile ilgili  gıyabında hemşehrilerimizin yaptığı dedikoduları teyit eden Denizli belediyesi ile yolsuzluk yaptığı haberi çıkmıştır… Ümit ederim ki bu haberler doğru değildir.. ancak bu başkanımız 28 Nisandaki SAMDEF genel kurulunda etik olarak kendini aklayana kadar aday olmamalı; temiz toplum ve temiz ülke prensibi gereği savcılarımıza da yapılan bu haber gereği konuyu adli mercilerde ele alarak  şirket ve şahsi banka hareketleri ile kesilen faturalar piyasa değerleri üzerinden incelemelerini varsa suçluları cezalandırmalı veya bu başkanı aklayarak iadeyi itibar yapmalarını ayrıca ilgili vergi dairelerini göreve davet ediyorum..!!

Bu başkanımız ayrıca Samsun’umuzun en üst çatısı olan SAMKON’unda genel başkan vekili olduğu için bu iddialar SAMKON’uda töhmet altında bırakmaktadır buradan bilerek yasal süre dışında kongre kararı alarak 5253 sayılı yasaya muhalefet eden, hemşehrilerine verdiği sözleri tutmayarak yalan söyleyen, her konuda sessiz kalan ve olayları akışına bırakan SAMKON Başkanı KAYA AŞÇI beyide konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ediyorum..!!

Hayat denen kısa yolculuk samimi olanlarla gayri samimilerin çatışmasından ibarettir… temiz toplum temiz ülke anlayışı gereği yapanın yanına kar kalmayacağı ortalığın boş olmadığını bu tür uyarı ve ikazlarımızın bundan sonrada devam edeceğini tüm camiamız tarafından bilinmesini isterim…

 SAYSİAD(Samsunlu Yönetici, Sanayici ve İşadamları Derneği) Gnl. Bşk. CEMAL DURMUŞ

İşte Gazeteci Murat Ağırel’in konu olan yazısı:

‘Belediyenin içinden geçmişler!’

Bu sözler bana ait değil. Bu sözler 31 Mart seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ait.

Halk TV’de yayımlanan, benim de konuk olduğum “Kayda Geçsin” programına katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu seçildikten sonra karşılaştığı manzarayı anlattı.

Belediyenin güncel borcunun 11 milyar TL olduğunu belirten başkan ayrıntılarını anlattı.

Belediyenin ödediği faiz akıl alır gibi değil. Belediye dört yıl süreli 2 milyar TL kredi kullanmış geri ödemesi 8 milyar TL. Çekilen kredinin 1 milyar TL’si kullanılmış. Diğer kısmı kasada duruyor. Ancak vadesiz hesapta bekletiliyor.

Eski Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kullanılan kredinin GES projesi için kullanıldığını, şehre yatırım yaptıklarını ve kazandırdıklarını belirtti.

Seçilen başkan Çavuşoğlu yine yayında “Borç kaynağı nedir” sorumuz üzerine bazı şirketlere verilen işlerden bahsetti. Örnek olarak ise internet sitelerine ödenen rakamlardan bahsetti ve bir dergi gösterdi.

Dergi çocuklar için boyama kitabı. Tesadüf (!) tam da seçim döneminde basılmış. Derginin hem kapak sayfasında hem de iç sayfalarında sayın başkanın reklamı yapılmış.

Çocuk dergisinde neden belediye başkanı reklamı yapılır o da ayrı bir konu.

Bu boyama dergisinden ise tam 30 bin adet basılmış ve karşılığında da 15 Mart 2024 tarihinde Çağan Ajans adlı şirkete 696 bin TL ödeme yapılmış. İhale bülteninde göremedim muhtemelen doğrudan alım yapılmış.

Firma 2019 yılında Kadıköy/Rasimpaşa Mahallesi’nde kurulmuş ve sahibi Abidin Kızılbay olarak gözüküyor.

Belediyeden reklam, matbaa, organizasyon ihalesi alan var mı diye araştırmaya başladım. Karşıma “Denizli Şifre Haber” adlı sitede Bülent Öztürk imzası ile 2022 yılında yayımlanmış bir haber çıktı.

Haber içeriğinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında haber internet sitelerine 1 milyon 930 bin TL bütçe ayırdığını okuyoruz.

Bu tutarın 1 milyon 164 bin TL’sinin, 2022 yılında 2 milyon TL bütçe ayrıldığının bunun da 1 milyon 320 bin TL’sinin Pera Medya ve Point Medya adlı kuruluşlara verildiği belgelenmiş.

Yani Denizli Büyükşehir Belediyesi medya bütçesinin yüzde 62’sini bu firmalara ödemiş. Ancak sorun şu: Bahse konu internet siteleri birbirinin kopyası ve görünen o ki tek merkezden yönetiliyor.

Yani kopya haber siteleri...

İnternet siteleri kimin diye baktığımızda ise karşımıza bir firma daha çıkıyor o da “Metsen” adlı firma. Bu firma da 2020 yılında Metin Şenel adına tesadüf Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi’nde kurulmuş.

Acaba ihale almış mı bu firma diye baktım. Çoğunluğu Denizli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 14 milyon TL ihale almış. Doğrudan alımları göremedim. Ancak ilginçtir çok yetenekli firma. Güreş organizasyonundan mobilya alımına, şapkadan kamuoyu araştırmasına kadar her iş kaleminin ihalesini almış.

Şimdilik virgül koyalım burada...

Ancak sosyal medyasından eski Denizli Büyükşehir Belediye başkanı ile fotoğrafını paylaşıp “Ölene dek tek başkanım, ağabeyim” diyen kişinin yazdığım konular ile bağlarına devam edeceğimi belirteyim.

Sadece Denizli Belediyesi de değil, belediyelerin sırtına binip 10 bin lira maaş alan emeklinin verdiği vergiye “çöken” herkesi yazacağım.

Avrupa Kapılarını Aralamak Artık Çok Kolay! Marina Vize Başvuru Merkezi ile Hayallerinize Ulaşın! Avrupa Kapılarını Aralamak Artık Çok Kolay! Marina Vize Başvuru Merkezi ile Hayallerinize Ulaşın!

Kaynak: Haber Merkezi