DEPREM KABİNİ NEDİR?

Deprem kabini, deprem kafesi, deprem yatağı olarak adlandırılan bu ürünler deprem esnasında sizin ve sevdiklerinizin can güvenliğini garanti altına almaktadır.

DEPREM KABİNİNİN İÇİNDE NELER BULUNUR?

Deprem kabinleri çelikten yapılır. Çelikten yapılan bu kabinler bina çökse de dayanıklılığıyla hayatta kalmanıza yardımcı olur. Deprem kabinlerinin içine ilkyardım seti, yangın söndürme tüpü, gaz ve toz maskesi, baret ve eldiven, yiyecek içecek gibi birçok güvenlik ürünü koyabilirsiniz.

Aynı zamanda deprem kabinleri göçük altından kendi çabalarınızla çıkmanızı sağlayacak; demir kesme makası, çekiç, murç, keser gibi birçok el aletinin yanında yardım çağırmak için deprem düdüğü bulundurmanız gereken geniş hacimli bir ürün olma özelliğinde.

PEKİ DEPREM KABİNLERİ NASIL KULLANILIR?

Evinize kurulan deprem kabinlerini, eğer depreme yakalanmışsanız ve güvenli bir şekilde bulunduğunuz yerden çıkacak imkanınız yoksa, direkt olarak kabininize girip deprem bitene kadar beklemelisiniz.

Depremin ardından eğer bulunduğunuz bina yıkılmışsa, enkaz altındaysanız, kabinlerin içinde bulunan araç gereçlerle en azından kendi kurtarma ekibinizi oluşturabilirsiniz.

DEPREM KABİNLERİ NE KADAR?

Deprem kabinleri günümüzde önemli bir ihtiyaç olsa da fiyatları yüksek ürünler. Genel itibarıyla dayanıklılık bazlı ve çelikten yapılma ürünler olduğu için kabinleri almak isteyenlerin cebinden fazla miktarda para çıkması gerekiyor.

Editör: TE Bilişim