Dünyanın en cesur hayvanı: Bal porsuğu

İsminin bal olduğuna asla aldanmayın! Bu sevimli canavar, leoparlara kafa tutuyor, arı kovanına korkusuzca girebiliyor ve önüne çıkan her şeyi yiyebiliyor. Ayrıca Guinness Rekorlar Kitabı'na göre "dünyanın en korkusuz hayvanı" olarak kaydedilmiş.

banner311

Bal porsuğunun yaşam alanı genel olarak Afrika, Asya ve Hindistan olarak biliniyor. Bal porsukları, sansargiller familyasından geliyorlar. Zorlu yaşam koşullarına abartı şekilde adapte olmuşlar. Yaşam süreleri ortalama 24 yıl olarak biliniyor ve uzunlukları da 80 santime kadar olabiliyor.

'Manyağın oğlu' olarak biliniyor

Bu manyak hayvan, günde 80 kilometre yürüyerek önüne ne çıkarsa yeme özelliğine sahip. Bal porsuğu denmesinin sebebi ise balı çok sevmesi ve derisinin çok kalın olması nedeniyle arıların kendisine hiçbir şekilde zarar verememesinden kaynaklıdır.

Guinness Rekorlar Kitabı'na  göre "dünyanın en korkusuz hayvanı"

Afrika'da, leopardan aslana, yılandan tilkiye kadar bütün vahşi hayvanlara kafa tutabilen bir tür var. Bu hayvan o kadar cesur ki, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmış.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2020, 20:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.