Geçtiğimiz dönemde hakkında çıkan basına yansıyan, ve miras kavgası olarak tanımlanan olaylar sonrasında, Erol Demirbaş kardeşi Şenol Demirbaş'ın yaklaşık 25 milyon tl'yi bulan mallarına ve şirket hisselerine haksız yere el koyarak lüks yaşantısına devam ettiği iddia edilmişti.

2016 yılında Petkim'e yapılan Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Erol Demirbaş'ın o dönemlerdeki hızlı yükselişi ile dikkat çekmiş. Sonrasında Ülke genelinde yaşanan Ekonomik krize rağmen servetini artıran Erol Demirbaş'ın kardeşinin mallarına haksız yere el koyması şimdilerde mahkeme koridorlarında karara bağlanmayı bekliyor. Abisi tarafından mallarına el konulan Şenol Demirbaş'ın şirkete Kayyum atanması için Kocaeli 1'inci Ticaret Mahkemesine başvurduğu biliniyor.

400 milyon TL değerinde bir serveti yönettiği iddia edilen Erol Demirbaş’ın adı son dönemde içi boşaltılmış şirketler üzerinden 500 Milyon TL’lik kredi çekildiği iddiaları ile tekrar gündeme geldi.

Devlet verdiği borcu alamaz

Üzerine kredi çekilen şirketlerin içi tamamen boşaltılmış ve herbirinin reel değeri 100 bin TL’yi bile geçmeyen şirketler olduğu iddia edilirken. Toplam değeri 500 milyon tl olan kredilerin ödenmemesi halinde tahsilinin imkansız olduğu belirtiliyor.

Kardeşine kumpas kurdu iddiası

Aile Şirketleri olan Es Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı olan Erol Demirbaş iddialara göre, şirket ortağı kardeşi Şenol Demirbaş'a FETÖ Kumpası kurarak cezaevine yollamış ve daha sonra kardeşinin mallarına haksız yere el koyduğu iddia edilmiş ve medyada büyük yankı bulmuştu.

Editör: TE Bilişim