İstanbul Arnavuktöy'de geçen yıl 27 Ağustos'ta yeni taşınacağı evde temizlik yaptığı sırada erkek arkadaşı Murat Uslu tarafından öldürülen Tuğba Anlak'ın duruşması 18 Aralık Cuma günü görülecek.

Katil Murat Uslu, genç kadını 6 yaşındaki kızının gözü önünde önce darp etmiş, daha sonra da kafasından silahla vurmuştu.

Geçen ay görülen duruşmada, katil Murat Uslu’ya yardım eden ve cinayetin ardından onunla beraber kaçan Mustafa Ünver’in tahliyesine karar verilmişti. Savcı, Murat Uslu’nun “kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını isterken suçu “tasarlayarak öldürme” kapsamına sokmamıştı.

Tuba Anlak’ın ailesinin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği ise herkesi söz konusu davayı takip etmeye çağırdı.

Savcının mütaalasına katılmadıklarını belirten dernek, "Murat Uslu’nun silahı oraya götürerek, bu işi tasarlayarak insan öldürmeden ceza alması gerekiyor. Oysaki savcı sadece kasten öldürmeden ceza almasını istedi. Eğer böyle bir maddeden ceza verilirse Murat Uslu çok az ceza alır" derken, "Murat Uslu’nun ve Mustafa Ünver’in en ağır cezayla cezalandırılması gerektiğini" ifade etti.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Sizleri İstanbul’da Murat Uslu tarafından 6 yaşındaki kızının gözleri önünde başından vurularak öldürülen Tuğba Anlak cinayeti davasının duruşmasına çağrıyoruz.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme katil Murat Uslu’ya yardım eden ve cinayetin ardından onunla beraber kaçan sanık Mustafa Ünver’in tahliyesine karar verdi. Savcı Murat Uslu’nun “kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını isterken suçu “tasarlayarak öldürme” kapsamına sokmadı.

Tuğba’yı sadece Murat Uslu öldürmemiştir. Yanında bulunan Mustafa da öldürdü. Murat’ın silahını saklamasına, kaçmasına yardım eden Mustafa’ydı. Tuğba öldürüldüğünde ambulans çağırmadı ve Murat’la birlikte olay yerinden kaçtı. Daha sonra da Murat ve Mustafa anlaşarak mahkemede birbirlerini koruyan beyanlarda bulundular. Mustafa daha önce katilin suçu nasıl işlediğini anlatmasına rağmen bugün duruşmada anlatmadı. Sanki Murat da Mustafa da suçsuzmuş gibi savcılık tarafından bir mütalaa hazırlandı. Biz savcının mütalaasına katılmıyoruz.

Murat Uslu’nun silahı oraya götürerek, bu işi tasarlayarak insan öldürmeden ceza alması gerekiyor. Oysaki savcı sadece kasten öldürmeden ceza almasını istedi. Eğer böyle bir maddeden ceza verilirse Murat Uslu çok az ceza alır. Biz diyoruz ki Murat aylarca Tuğba’ya şiddet uyguladı, dövdü, tehditler etti, boynuna bıçak dayadı, kızını kaçırdı, küçük kızını öldürmekle tehdit etti. Tuğba şiddete boyun eğmek zorunda kaldı. Ne zaman ki Tuğba şiddete karşı çıktı, işte o zaman Murat arabasına sakladığı silahı çıkararak Tuğba’yı öldürdü.

Bizce Murat tasarlayarak öldürmekten ceza almalıdır.

Murat Uslu’nun ve Mustafa Ünver’in en ağır cezayla cezalandırılması gerektiğini belirtiyor, 18 Aralık Cuma günü saat 11:20’de gerçekleşecek duruşmaya tüm kamuoyunu katılmaya çağırıyoruz."

Editör: TE Bilişim