Kansere karşı vücudu korumakta çok etkilidir, kolesterol düzeyini dengeliyor. Antioksidan özelliği vardır, sindirim sistemini düzenliyor. Bronşit rahatsızlıklarına ve astım ataklarına iyi gelerek balgam sökücü görevi görüyor. İçerisindeki lifler sayesinde tüketen kişinin zayıflamasına destek oluyor. Tam bir enerji deposudur, erkeklerde sperm sayısını artırıyor, kemik gelişimine katkı sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, anemi ve kansızlığa iyi geliyor. Serbest radikalleri atıyor, bağırsakları, akciğeri ve karaciğeri temizliyor. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltıyor, antioksidan vazifesi görüyor. Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı oluyor, uyku problemleri yaşayanların uykusunu düzenliyor. Sindirimi hızlandırıyor, mide ve bağırsakta oluşan rahatsızlıklara iyi geliyor.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NEYE İYİ GELİR?

Keçiboynuzu ve pekmezinin yararları çok geniş bir yelpaze içerisindedir. Birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Ayrıca keçiboynuzu pekmezi, halk ağzında harnup pekmezi olarak da bilinmektedir.

KEÇİBOYNUZUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Antioksidan Özelliği Vardır; Keçiboynuzu antioksidan özelliğinden dolayı natürel bir antibiyotiktir. Keçiboynuzu kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca kanı temizleyerek damar tıkanıklıklarını yok eder. Bu sebepten dolayı tüketilmesi sağlıklıdır.

Sindirim Sistemini Düzenler; Keçi Boynuzunun bağırsak ve sindirim sistemine olumlu etkileri vardır. Bağırsak paraziti, bağırsak kurdu vb. problemlerin tedavisinde iyileşmeye yardımcı olur.

Balgam Sökücüdür; Bronşit rahatsızlıklarına be astım ataklarına iyi gelmektedir. Keçiboynuzu kuru öksürükte balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Şiddetli olan öksürüklerin bastırılmasında etkilidir.

Kan şekerini düzenliyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor Astıma şifa, enerji deposu...

Kilo Almaya Yardım Eder; Keçi Boynuzu içerisinde bulundurduğu lifler sayesinde sindirim sistemini düzenlerken ayrıca tüketen kişinin zayıflamasına da destek olur.

Kan şekerini düzenliyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor Astıma şifa, enerji deposu...

Enerji Verir; Tüm pekmezler gibi bu pekmezde enerji deposudur. Erkeklerde sperm sayısını artırır. Sperm azlığı sebebiyle çocuğu olamayan bireyleri bu sorundan kurtarır. Kemik Gelişimine Katkı Sağlar; Kemiklerin kuvvetlenmesinde, gelişiminde ez fazla role sahip olan kalsiyum, bahsi geçen pekmezin içerisinde epeyce bulunmaktadır. Büyüme çağında olan çocukların gelişimine katkı sağlarken, aynı zamanda yaşlı bireylerin ise kemik erimesi problemlerine karşı fayda sağlamaktadır. Keçiboynuzu kemikler için tam bir şifa kaynağıdır.

Kan şekerini düzenliyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor Astıma şifa, enerji deposu...

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir; Keçi Boynuzu eski dönemlerden beri bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla tüketilmiştir. Keçi Boynuzu çoğunlukla soğuk algınlığı, grip vb. hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ve olumlu neticeler vermektedir.

Kansızlığa İyi Gelir; Keçi Boynuzu pekmezi de diğer pekmezler gibi anemiye iyi gelmektedir. Bilhassa da kansızlık sorunları yaşayan bebeklere iyi gelmektedir.

Kan şekerini düzenliyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor Astıma şifa, enerji deposu...

Serbest Radikalleri Atar; Kişilerin rahatsızlanmasına neden olan serbest radikallerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ayrıca bağırsakları, akciğeri ve karaciğeri temizler. Kan Şekerini Düzenler; Keçiboynuzu kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltmaktadır. Bu niteliği sayesine şeker hastası bireylerde antioksidan vazifesi görür.

Kan şekerini düzenliyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor Astıma şifa, enerji deposu...

Kolesterol Düzeyini Dengeler; Kolesterol düzeyini düzenlemekte kullanılabilir. Keçiboynuzu kan bulunan kolesterol oranını azaltmakta etkilidir. Kanserle Savaşır; Keçiboynuzu kansere karşı vücudu korumakta etkilidir. Bilhassa akciğer kanseri riski bulunan bireyler tüketebilir.

Kan şekerini düzenliyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor Astıma şifa, enerji deposu...

Toksinleri Arındırır; Kuvvetli bir antioksidandır. Keçiboynuzu, vücudun toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Uykuyu Düzenler; Uyku problemleri yaşayanların uykusunu eskisine oranla düzene girmesine destek olur. Hazmı Kolaylaştırır; Sindirimi hızlandırarak kişileri rahatlatır. Mide ve bağırsakta oluşan rahatsızlıklara iyi gelir.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NASIL TÜKETİLİR?

Keçiboynuzu pekmezini her sabah kahvaltıda 1 veya 2 tatlı kaşığı yiyerek, günlük ihtiyaç duyulan kalsiyum ve fosfor gereksinimini karşılayabilirsiniz. Pekmezi tek başına tüketemiyorsanız yoğurtla veya sütle karıştırarak tüketebilirsiniz. Bilhassa solunum yolu problemleri olan kişilerin uyumadan önce bu pekmezi tüketmesi nefes darlığına ve öksürüğüne iyi gelmektedir. Keçiboynuzu devamlı tüketildiği zaman kişilerin daha zinde ve enerjik olmalarına destek olur.

(Milliyet)

Editör: TE Bilişim