Ancak yaş alma, hamilelik, emzirme ve yerçekiminin etkisi gibi faktörler cildin de meme içerisinde bulunan bağ dokuların da elastikiyetini yitirmesine neden olabilir. Bunun sonucunda kadınlar meme şeklinde bozulma, yumuşama ve sarkma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Sarkan memelerin yeniden şekillendirilmesi, dikleştirilmesi ve sertleştirilmesi için meme üzerindeki fazla derinin alınıp meme dokusunun şekillendirildiği bir cerrahi prosedür olan meme dikleştirme estetiği ameliyatı etkili bir çözümdür.

Çağ İplik Toptan Polyester İplik Bayilikleri Veriyor Çağ İplik Toptan Polyester İplik Bayilikleri Veriyor

Meme dikleştirme operasyonu memelerinde sarkma ve deri fazlası olan hemen herkese uygulanabilir. Aynı zamanda meme dikleştirme operasyonu sırasında meme başı ve çevresinin olması gereken pozisyonda konumlandırılması ve meme başının çevresinin genişliğinin azaltılması da mümkündür. Aşırı kilo kaybeden ya da kilo verme ameliyatı geçiren hastalar da istedikleri formda memelere sahip olmak için meme dikleştirme ameliyatlarını tercih edebilirler. Buna ek olarak asimetrik göğüslerin silikon protez kullanılmadan düzeltilebilmesi amacıyla da meme dikleştirme ameliyatı yapılması mümkündür.

Meme dikleştirme estetiği ameliyatlarına ilişkin planlama yapılırken hastanın sahip olmak istediği göğüs şekli, boyutu, meme ucu çevresinin konumu, sertliği ve cilt elastikiyeti gibi birçok farklı etken değerlendirmeye alınır. Meme dikleştirme ameliyatlarında hasta özelinde yapılan incelemeler sonucunda uygulanacak teknik belirlenir. Bununla birlikte operasyon hangi teknikle gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin hastanın meme başının çevresinde bir iz kalır. Buna ek olarak uygulanacak olan prosedürün kapsamına göre meme başı ile meme katlantı çizgisi arasında dikey ya da dikey izle birlikte meme katlantı çizgisi boyunca yatay iz kullanılması da söz konusu olabilir. Operasyondan sonraki erken dönemde izler çok belirgin olmakla birlikte iyileşme süreci ilerledikçe silikleşmeye ve belirginliğini kaybetmeye başlar. Bununla birlikte iyileşme sürecinin tamamlanmasının ardından izlerin belirginliğinin ne ölçüde olacağı kişinin genetik özelliklerine, uygulanan tekniğe ve çevresel faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Kalacak olan izin belirginliğinin azaltılması için sigara içilmemesi, C vitamini ve protein yönünden zengin bir beslenme programı uygulanması tercih edilebilir.

Meme dikleştirme estetiği ameliyatında hastanın memesinde kesi açılır ve alttaki meme dokusu yeniden şekillendirilir. Meme ucu çevresi doğal ve simetrik bir görünümde olacak şekilde yeniden yerleştirilir. Fazla deri alınarak sarkma meydana gelmiş olan derinin daha genç ve diri bir görünüm kazanması sağlanır. Op. Dr. Evren İşçi Kliniği’nin uzman ekibi tarafından başarılı bir şekilde uygulanan meme estetiği operasyonlarından biri meme dikleştirme estetiğidir. Siz de meme dikleştirme ameliyatı olmak, doğru yönlendirmeler sonucunda vücudunuz ile en orantılı ve en estetik görünüme kavuşmak istiyorsanız Op. Dr. Evren İşçi Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.

Meme Büyütme Ameliyatı Gözünüzü Korkutmasın

Kadınların en sık tercih ettiği estetik operasyonlardan biri olan meme büyütme estetiği ameliyatında implant ya da protez denilen ve silikondan üretilen malzemeler kullanılarak meme hacminin artırılması sağlanmaktadır. Meme büyütme estetiği ameliyatı ile kadınlar daha iri, daha dolgun ve estetik açıdan daha iyi görünen göğüslere sahip olabilmektedir.

Meme büyütme ameliyatı gelişmemiş, olması gerekenden daha küçük ya da doğum ve emzirme sürecinin ardından küçülmüş memelerin istenilen boyuta getirilmesi için uygulanabilmektedir. Genelde 18 yaşından sonra yani meme gelişiminin tamamlanmasının ardından yapılması tercih edilir. Özel durumlarda ebeveyn onayı alınarak 18 yaşın altındaki hastalara da meme büyütme estetiği yapılabilir.

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında hasta özelinde belirlenen teknikler uygulanarak gerçekleştirilir. Hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması için hastanın doktorunun tavsiyelerine eksiksiz olarak uyması gerekmektedir. Operasyondan sonra belirli bir süre özel sutyenler kullanılarak dokuların birbiri ile daha kolay uyuşması sağlanır. Aynı zamanda operasyon sonrası oluşması olası ağrılar da bu şekilde azaltılabilmektedir. Hastalar operasyondan sonra göğüs ve kol kaslarının zorlanmasına neden olabilecek hareketlerden kaçınmaya özen göstermelidirler. En az 4-6 hafta tenis ve yüzme gibi sporlardan da uzak durulması uzmanların önerileri arasında yer almaktadır. Meme büyütme ameliyatı geçiren kişiler rutin mamografi kontrolleri sırasında işlemi yapan kişiye geçirdikleri operasyon hakkında bilgi vermeyi ihmal etmemelidirler.

Meme büyütme ameliyatı kadınlar için çok güçlü artıları olan bir operasyon olmakla birlikte iyi uygulanmadığı takdirde bazı olumsuz durumlarla karşılaşılması da mümkündür. Bu nedenle meme büyütme ameliyatları konusunda diğer tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi doktor seçimi en önemli konu haline gelmektedir. Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nde görev alan deneyimli ve alanında uzmanlıkları ile ön plana çıkan ekip meme büyütme ameliyatlarından önce yaptığı detaylı incelemelerden sonra hastaya özel yöntemler önermekte ve en iyi sonuçların alınması için hasta ile iş birliği içerisinde bir çalışma gerçekleştirmektedir. Yapılan titiz operasyon sonucunda göğüsleri ile ilgili bir iyileştirme ihtiyacı duyan kadınlar hayalini kurdukları görünüme güvenli ve etkili bir şekilde kavuşabilmektedirler.

Editör: TE Bilişim