Şırnak'ta etkisiz hale getirmek istediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Patlayıcı İmha Timi (PAMİT) Komutanı Astsubay Esma Çevik'in Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde yaşayan babasının evine asılan Türk Bayrağı, bir kadın tarafından kopartılarak yere atıldı. Haber verilmesi üzerine olayla ilgili çalışma başlatan polis, kadının kimliğini tespit ederek kısa sürede gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kadın, serbest bırakıldı. Baba Hüseyin Akgül'ün evine ise yeni bir Türk Bayrağı asıldı.

“ACI BİTMEDEN, YENİ BİR ACI YAŞADIM”

Olay anını anlatan Şehit Esma Çevik'in babası Hüseyin Akgül, “Acı bitmeden, yeni bir acı yaşadım. Benim kızımın şehit olmasından sonra bu olayın olması beni iyice derinden yaraladı. Şehit olduğu gün askerlerin asmış olduğu bayrağı bir hırsla çekip koparıyor ve yere fırlatıyor. İçler acısı bir durum. Bu yetmezmiş gibi şehitlere ve devlete bir sürü hakaretler etmiş. O da yetmemiş gibi kızıma yönelik, 'iyi ki geberdi. Şehitler iyi ki geberiyor' diye laflar etmiş. Şahsı tanımıyorum. Bizim mahallede oturuyormuş. Terörle mücadele 10 dakika içerisinde kişiyi buluyor ve ifadesini alıyor. Cumhuriyet Savcılığı bırakıyor. Bu daha çok beni yaraladı. Böyle bir suçu işleyen insanın dışarıda gezmesinden dolayı utanıyorum" dedi.

“AMACIM BAYRAĞI ALIP CAMIN ÖNÜNE KOYMAKTI BAHÇENİN İÇİNE DÜŞTÜ"

24 yaşındaki çocuğu Gamze'nin zihinsel engelli olduğunu, çocuğunun bayrak aşkı nedeniyle bayrağı almak istediğini belirten Gülden T.,"Benim derdim bayrağı yere atmak değildi. Benim derdim bayrağı alıp, eve çocuğuma götürmekti. Çünkü çocuğum beni çok darp etti. Çocuğa derdimi anlatamadım. Alıp, toparlayıp, getiremedim eve. Çocuk bayrağı görünce bayrak aşkı olduğu için almak istedi. Ben de yukarıdaki kadına, "Bayrağı alır mısınız?" dedim. Benim amacım bayrağı alıp, camın önüne koymaktı. Bayrak bahçenin içine düştü. Ben bütün Türkiye'den özür diliyorum. Bütün şehitlerden özür diliyorum. Özellikle şehidin annesinden ve ailesinden çok özür dilerim. Nasıl böyle bir hata yaptım. Ben de bilmiyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim