Koronavirüs sebebiyle okullarla birlikte üniversiteler de kapılarını kapatmak zorunda kalmıştı. Üniversitede okuyan milyonlarca öğrenci, sınavlarını online olarak yapmıştı. Yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla birlikte üniversitelerin kapılarını tekrardan açacağı tarih araştırılmaya başlandı.

HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK

Üniversitelerin geçen sene açıldığı tarihlerde eğitimlerine başlayacağı tahmin ediliyor. Açılış tarihlerine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

YÖK’TEN NORMALLEŞME REHBERİ

Rehberde, dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurullarınca salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar özelinde planlama yapılması gerektiğine işaret edildi. Salgının kontrol altında olduğu bir ilde yapılacak birebir pilotaj eğitimi ile vaka sayısının artma eğiliminde olduğu bir ilde Kovid-19 hastalarını takip eden bir klinikte yapılacak staj eğitimleri için alınacak önlemlerin farklı olacağı da rehberde vurgulandı. Eğitim ve öğretim yılının farklı aylarında, yine salgının seyrine göre alınan önlemlerin de çeşitleneceğine işaret edilen rehberde, ekimde uygulamalı eğitimlere devam eden bir programın, salgının yerel seyrine göre kasımda çevrim içi uygulamaya geçmek zorunda kalabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim