HABERERK/ÖZEL HABER

Eş durumundan dolayı tayin isteyebilmek adına, eşlerinin ikisinin memur ya da en az birinin memur olması gerekir. Bundan sonra eşlerin ayrı şehirlerde olması gerekirken, bazı şartları sağlaması gerekiyor.

Belgeler hazırlanarak gerekli kurumlara başvurulup, sonuç beklenir. Komisyon tarafından bu başvuru değerlendirilip, tayin işlemi gerçekleşir. Bu duruma göre değişirken, hemen hemen 2 ay içinde bu tayin işi halledilir.

Göç İdaresi Başkanlığı'na bağlı İl Göç Müdürlükleri'nde çalışan ve eş durumu tayini sebebiyle avukatlara danışanların aktardığı bilgiye göre neredeyse 1 yıldır eş durumundan tayin talepleri bekletiliyor.

Göç İdaresi çalışanları, özellikle Suriyelilerin aile birliğinin sağlanması adına il değişikliği işlemlerini hızlıca yapmaktalar.

Hatta Türk vatandaşı ile evli,fuhuş yapan yabancıların dahi aile birlikteliği gözetilmekteyken Göç İdaresi'nin kendi çalışanlarına neden böyle yaptığı anlaşılamamaktadır.

Yabancıların doğum belgeleri ve evlilik belgelerinde uluslararası hukuktan kaynaklı apostil şartı olmasına rağmen sadece noter onayları alınarak işleri kolaylaştırılmakta fakat kendi çalışanlarının çocuklarını ve ailelerini düşünmemektedirler.

Editör: Fatih Savuk