Ümit Özdağ, hafta sonunda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in daveti üzerine Gökçeada'ya gitti. Ancak davet edilmesine rağmen adaya gittiğinde karşılanmayan Özdağ, olayı sosyal medya hesabından ironi dolu mesajıyla paylaştı.

Türkiye'nin en büyük adası olan Çanakkale'nin ilçesi Gökçeada'yı beraberindeki ekip ile birlikte gezen Özdağ, buradan yaptığı "Gökçeada’ya gelmedi iseniz Türkiye seyahatinizi tamamlamış sayılmazsınız. Türkiye’nin en uç batısı, güneşin battığı son nokta, Ege’deki ilk savunma hattımız. Nefis bir doğa, kültür, deniz karışımı. Belediye başkanı sevgili Ünal Çetin’e içten teşekkürlerimle. Harika bir ev sahibi" paylaşımı ile Gökçeada’nın turizmine katkı veren büyük bir reklama da imza attı. Ancak Özdağ'ın bu yaklaşımı Türk misaafirperverliğine sığmayan bir terbiyesizlikle karşılık buldu.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Özdağ'ın paylaşımının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, nezaket sınırlarını aşan bir paylaşım yaptı. Çetin'in "Mensubu olduğunuz İYİ Partiden ayrılırken, İYİ Parti ve Sayın Genel Başkanım @meral_aksener ile ilgili açıklamalarınızın ardından, Sizinle Gökçeada da görüşmem olmamıştır, olamazdıda. Çünkü şahsım olarak size ev sahipliği yapmam, kişiliğime, siyaset anlayışıma sığmazdı" ifadelerine ise tepki yağdı.

Ünal Çetin'in paylaşımına ilk tepki Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk'ten geldi. İsmail Türk, "Belediye Başkanı Ünal Çetin 'Gökçeada’ya gelirseniz şeref verirsiniz, ben sizi misafir ederim diye' genel başkanımızı arıyor. Sonra de telefonunu kapatıyor, kaçıyor. İYİ Parti Genel Merkezi 'Ümit Özdağ’ı karşılamayacaksınız' diyor olmalı ki böyle bir terbiyesizlik yapıyor. Ümit Özdağ ironi yapınca Ünal Çetin açıklama yapıyor" dedi.

Türk, "İnsanda asalet yoksa, görgüden yoksunsa, beldesine gelip Gökçeada'yı Türkiye gündemine taşıyarak olumlu reklamını yaptığı için teşekkür etmek yerine, adanın sözde belediye başkanı, sen terbiyesizin ötesinde yılın yalakasısın" ifadeleriyle sert tepki gösterdi.

Editör: Yadigar Hanım