Göktürk Güngör kimdir?

Göktürk Güngör Osmanlı Arşiv defterlerinden alınan bilgilere göre; Oğuzların, Bozok Kolu'nun, Yıldızhan Oğlu'nun, Beğdili Boyu'nun, Boynuinceli Aşireti, Körler Sülalesi, Güngör Ailesi gibi köklü bir ailenin bir ferdidir. 

Ailesi; Damat İbrahim Paşa ile birlikte Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ne yerleşerek Nevşehir'in kuruluşunda öncü olmuştur.

Kütük Kaydı Nevşehir/Gülşehir olan Göktürk Güngör 4 Eylül 1998 yılında Ankara/Çankaya'da dünyaya gelmiştir.

Baba tarafından akrabaları Ankara'da ikamet etmektedir. 

İlkokul eğitimini Elazığ/Keban ilçesinde tamamlayan Göktürk Güngör, 5 yıllık eğitiminin ardından Ankara/Sincan da ortaokul eğitimine devam etmiştir.

Ortaokul Eğitimini tamamladıktan sonra ailesi ile birlikte İstanbul Büyükçekmece'ye yerleşmiş ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır. 2012 yılından bu yana İstanbul'da ikamet eden Göktürk Güngör Lisans Eğitimini Uşak Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Küçük yaşlarından itibaren çeşitli kuruluşlarda milli şuur adına çalışmalarını sürdüren Göktürk Güngör, Zafer Partisi'nin kurulmasıyla parti çizgisini kendisine yakın bulmuş ve Zafer Partisi içerisinde görev almıştır. Kendisi yaşadığı ilçe olan Büyükçekmece'de Zafer Partisi'nin kurucuları arasındandır. Aynı zamanda Zafer Partisi il ve ilçe teşkilatında asil delege olmakla birlikte genel merkez yedek delegesi olarakta yer almaktadır. 

Belli bir süre Zafer Partisi Gençlik Kolları bünyesinde Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'da Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış Göktürk Güngör'ün çalışmaları parti içerisinde büyük beğeni toplamıştı. Daha sonra farklı sebepler ile görevine son verilmiş, bayrak mücadelesini bırakmayacağını Twitter hesabı üzerinden yaptığı şu açıklama ile duyurmuştu.

Göktürk Güngör'ün 02.09.2022 tarihli açıklaması: 

''Zafer Partisi Büyükçekmece Gençlik Kolları Başkanlığı görevim son bulmuştur. Zafer Partisi ve Ümit Özdağ liderliğinde sürdürmüş olduğum görevim boyunca desteklerini esirgemeyen ve bizimle her organizasyona katılan genç kardeşlerime çok teşekkür ederim. Yeni gelecek başkanımızın görevini layıkıyla yapacağına inancım tamdır. Faaliyetlerime kurucu üyesi olduğum Büyükçekmece İlçe Başkanlığı ve Zafer Partisi içerisinde devam edeceğim. Ümit Özdağ'ın öderliğinden şaşmayacağım. Şimdiden herkese mutlu haftasonları dilerim.'' 

Açıklamalarında bulunan Göktürk Güngör sonrasında bir süre daha Parti içerisinde devam etmiş saha etkinliklerine katılım sağlamıştır. Parti içerisinde kimseyle bir sorunu bulunmayan Güngör, Kendi almış olduğu karar ile siyasetten kendisini uzak tutarak, Habererk bünyesinde bağımsız bir Türk Milliyetçisi olarak yazılar kaleme almıştır. Yazıları, fikir ve düşüncelerini bilimsel gerçeklerle de karşılaştıran Güngör kısa sürede herkesin sevgisini kazanmış ve kazanmaya devam etmektedir. 

Son zamanlarda bu başarısı bazı çevrelerde rahatsızlık uyandırırken, hakkında iftira çalışmaları bile düzenlenmiştir. 

Göktürk Güngör'ün Bursa'da 150 kişilik bir ekibi olduğu ve bu ekiple birlikte Dr. Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu ittifak partisine destek olduğu ve propagandasını yaptığı iftirası üzerine Göktürk Güngör askıya alınan Twitter hesabı üzerinden sert açıklamalar ile yalanlama getirmişti.

Göktürk Güngör'ün 30.09.2022 tarihli açıklaması:

''İftira atacağınız son kişiyim!

Bursa'da 150 kişilik bir ekibin başında olduğum ve bu ekiple birlikte Dr. Sinan Oğan'ın, 12 Partili ittifak partisine destek verdiğim ve bu partinin propagandasını yaptığım iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Bursa'da sadece bir kaç kez bulunmakla birlikte yüz yüze tanıştığım hiç bir siyasi kişilik ve ya siyasi partilerin içerisinde görevli kimse yoktur. Siyaset yapmak yerine milli şuurunu ön planda tutan bir Türk genci olarak; hakkımda bu basit iftiraları atanları kınıyorum. 

Habererk'de haber yapıyor ve yazılarımı okurlara sunuyorum. Hiç bir partide görevim yoktur. Ahlaksızca iftira atanların niyetleri bellidir. İftira atacaksanız sağlam atın! Ben İstanbul'da ikamet etmekteyim. Gelecek iftiralarınızda Bursa değil, İstanbul dersiniz!''

Şeklindeki sert açıklaması ile hakkındaki iddialara twitter adresi üzerinden cevap vermişti.

İftiraların ardı arkası kesilmezken gösterilen kaynakların bile gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

WhatsApp Image 2022-10-01 at 18.26.03

Yukarıdaki resimde işaretli bölgede bulunan şahsın Göktürk Güngör olduğu yalan ve iftiralarını konuşanlar; Göktürk Güngör'ü tanıyan kişilerce bu şahsın Göktürk Güngör ile uzaktan yakından bir alakası olmadığını söylemişlerdir.

Göktürk Güngör'ün fotoğraf ile ilgili açıklaması:

''Bu fotoğraf karesinde ben yokum. İşaretli kısımdaki vatandaşı bana nasıl benzettiler anlam veremiyorum. Yüzümü benzettiniz diyelim. Benim kolumda Göktürk alfabesiyle TÜRK yazan kalıcı bir dövme bulunmaktadır. Buradan sizlere ekmek çıkmaz. Umarım bu arkadaş kim olduğunu çıkıp açıklar. Bu iftira sahiplerinin belki ozaman yüzü kızarır.''

Resimde tanıdığım sadece iki kişi vardır.

''Resimde tanıdıklarımdan bir kişiyi herkes tanıyor. Yakın zaman önce Bağımsız Cumhurbaşkanı olduğunu açıklayan Dr. Sinan Oğan, (kendisiyle hiç bir görüşmem olmamıştır. Medyada gördüğüm kadar ile biliyorum.) Bir diğeri de bildiğim kadarıyla Zafer Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı'nda divan başkanlığı yapmış ve sonrasında resimde görüldüğü üzere Dr. Sinan Oğan'ın yanında ona destek olduğunu görebildiğimiz Ali Baş. Kendisiyle öncesinde tanışmamış olmakla birlikte Sivil Toplum Kuruluşu olan Duvar Platformu vasıtasıyla tanıştık. Kendisi bana ulaşıp, başarılarımı taktir etmiş, kendisinin siyaset ile ilgilendiğini söyleyerek, Duvar Platformu adı altında milli şuura sahip milliyetçi platformun olduğunu burada yer alan arkadaşlarımızın bilgili ve kaleminin güzel olduğunu söyleyemiş ve bu platformun kurucusu olarak; Genel Başkanlığı'nı benim yapmam ricasında bulunmuştur. Bende böylesine harika bir birlikteliğin dağılmaması adına bu oluşumdaki Genel Başkanlık görevini severek üstlendim. Ali Baş şuanda bu oluşumun kurucusu olarak oluşumun eksiklerini tamamlamak adına genel sekreterliğimi yapmaktadır. Ali Baş tüm işlemler bittikten sonra bu görevden de ayrılıp mevcut çalışmış olduğu parti ile çalışacağını bana söylemiştir. Herhangi bir şekilde faaliyetlerine henüz başlamamış olan Duvar Platformu milliyetçi görüşe sahip kurum olarak hiç bir partinin destekçisi olmayan sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösterecek bir platformdur. Ali Baş ile bu platform dışında herhangi bir görüşmem olmamıştır. Bir gün Genel Başkanlığı'nı yaptığım Duvar Platformu siyasi bir yerlere çekilmeye çalışılırsa ve müdahale edilemeyecek bir hal alırsa; buradaki Genel Başkanlık Görevimi sonlandırmaktan hiç çekinmem.''

Bugün yapılan şikayetler neticesinde  @gokturkgungorr kullanıcı isimli resmi Twitter Hesabı kapatılan Göktürk Güngör, yapmış olduğu bu açıklama ile hakkında çıkarılan iftira ve asparagas haberlere cevap verdi. 

Editör: Göktürk Güngör