Koronavirüsünün en sert vurduğu ülkelerden biri olan ABD’de grip dönemi beklenenden daha erken başladı. Bilim insanları influenzanın 6 hafta erken başladığını açıkladı.

Normalde Ekim ile Mayıs ayında oluşan grip döneminin bu yıl 6 hafta erken başladığına dikkat çeken bilim insanları, geçen yıl görülmeyen gribin bu yıl Bu çok daha ağır geçeceğini, hastaneye kaldırılma oranlarının da son 13 yılın zirvesinde görülmesini beklediklerini açıkladı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) paylaştığı resmi verilere göre en az 880 bin influenza vakası kayıtlara geçerken 6900 kişinin de hastaneye kaldırıldığı ve 360 kişinin de grip sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

2009 yılındaki H1N1 domuz gribinden beri en yüksek hastaneye yatış ve ölüm sayılarına ulaşılırken CDC’de görevli Lynnette Brammer, “Bu olağandışı bir durum fakat biz de olağandışı bir Covid-19 pandemisinden çıktık ve bu durum influenza ve diğer solunum yolu virüslerini de etkiledi” dedi.

Bilim insanları corona virüsünün yeni varyantlarının bağışıklık sistemini yenebildiğini açıklarken şu an ABD’de H3N2 gribinin salgına sebebiyet verdiğini de duyurdu.

Editör: Yadigar Hanım