Uğur Karakullukçu, kendi YouTube kanalında gerçekleştirdiği canlı yayın sırasında Galatasaray altyapısında bazı oyunculara ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

Karakullukçu, eski Galatasaray futbolcusu Ayhan Akman'ın oğlu Hamza Akman'ın U19 takımında ilk 11'de oynaması için taktik değişikliği yapıldığını ileri sürdü. U19 Galatasaray'ın Başakşehir ile oynadığı final maçında Hamza Akman'ın ilk 11'de çıkması için takımın 4-6-0 dizilişiyle sahaya çıktığını öne sürdü. Karakullukçu, bu taktik değişikliğinin Galatasaray'ın maçı kaybetmesine neden olduğunu iddia etti.

Ayrıca Karakullukçu, altyapıda ayrıcalıklı oyuncuların olmaması gerektiğini vurgulayarak, Hamza Akman'ı sevdiğini belirtti.

Ayhan Akman, Karakullukçu'yu canlı yayın sırasında arayarak konuştu. Bu telefon görüşmesinin detaylarını paylaşan Karakullukçu, Ayhan Akman'ın kendisini yayını bitirdikten sonra aramış olduğunu aktardı.

Karakullukçu, Ayhan Akman'ın kendisiyle yaptığı telefon görüşmesinde, altyapıdaki oyuncuların A takım kampına götürülmesi için çalışmaların yapıldığından bahsettiğini ve detayları anlattığını belirtti. Ayrıca Ayhan Akman'ın bu konuda üzgün ve kırılmış olduğunu ifade ettiğini söyledi. Karakullukçu, Ayhan Akman'ın ayrıca altyapıdaki oyunculara saygısızlık yapmadığını da dile getirdi.

U19 Elit A Ligi Finali'nde Galatasaray, Başakşehir'e penaltılarla 7-6 yenilmişti. İki eski futbolcu olan Hakan Balta ve Ayhan Akman, Galatasaray'da aynı dönemde forma giymişlerdi.

Editör: Habererk Haber Merkezi