Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, deprem bölgesindeki vatandaşların temel ihtiyaçlarının bir an önce karşılanması için yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasıyla ilgili ihtiyaç listesi hazırlayan kulüp, kampanya destek veren vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Sarı-kırmızılı ekipten yapılan açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü olarak merkezi Kahramanmaraş olan ve tüm ülkemizi etkileyen depremle ilgili gelişmeleri üzülerek takip etmekteyiz. AFAD iş birliğinde resmi derneklerimiz, spor okullarımız ve taraftar grubumuz vasıtasıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu ve Taçspor Tesisleri’nde toplanacak yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacaktır. Tüm sporseverlerin desteğini bekliyoruz." denildi.

Galatasaray Kulübü'nün deprem bölgesine ulaştırmak amacıyla hazırladığı ihtiyaç listesi şöyle:

1.Çadır İçi Soba

2.Uyku Tulumu

3.Standart ve Termal Battaniye

4.Cep Isıtıcısı

5.Yedek Şarj Üniteleri ve Powerbank

6.Termal İçlik (Bebek/Çocuk/Yetişkin)

7.Kışlık Eldiven/ Bere/ Atkı (Bebek/Çocuk/Yetişkin)

8.Polar Battaniye, Polar Ara Katman

9.Kalın Kazak

10.Kışlık Bot (Yetişkin/Çocuk)

11.Kışlık Çorap

12.Bebek Maması

13.Hijyen Malzemeleri (Bebek Bezi/ Hijyenik Ped)

14.El Feneri ve kalem pil

Yardımlar, Galatasaray Taçspor Tesisleri: Küçükbakkalköy, Prof. Dr. Hıfzı Özcan Cd. No:29, 34750 Dudullu Osb / Ataşehir / İstanbul adresine teslim edilebilecek.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek Nef Stadyumu’ndaki yardım toplama merkezini ziyaret ederken, kulübün kadın basketbol takımı kaptanı Işıl Alben de yardım merkezine gelerek, kolileme çalışmalarına yardım etti.

Galatasaray olarak yaraları sarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden başkan Dursun Özbek, “Sabah çok kötü uyandık. Öncelikle tüm Türk milletine geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle şeyler göstermesin. Gerçekten çok hazin bir durum var. Büyük bir depremle karşı karşıyayız. Galatasaray olarak elimizden gelen her şeyi depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyük bir özveriyle gelen yardımları tasnif ediyorlar. Bölgeye de hemen ulaştıracağız. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum, ailelerine Allah sabır versin. Bu yaraları sarmak için Galatasaray olarak elimizden geleni yapacağız. Milletimize geçmiş olsun” dedi.

Editör: Yadigar Hanım