Konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan cezaevine gönderilip daha sonra ev hapsine hükmedilen şarkıcı Gülşen hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu taraafından 48 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianemede aralarında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Kadın ve Demokrasi Vakfı'nın da (KADEM) bulunduğu 702 müşteki yer aldı. İddianamede Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun savunmasına da yer verildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame ve değerlendirmeye alınan iddianamede Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bakan Varank, Gülşen'in tutuklanmasının ardından "Başak Demirtaş’a hakaret eden ahlaksız, Alevi vatandaşlarımıza hakaret eden ahlaksız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden ahlaksız, hangi muameleyi görmüşse; İmam Hatiplilere hakaret eden ahlaksız da aynı muameleyi görmüş… Bundan kim, neden rahatsız olur?" demişti. 

Editör: Yadigar Hanım