Şarkıcı Gülşen'i, imam hatiplilerle ilgili sözleri sonrası "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alıp, tutuklamaya sevk eden savcı Türkşad Kunthan Uçuk'un, Sezen Aksu'yu bir şarkı sözünden ötürü "Dillerini keseceğiz, beyinlerine sıkacağız" diye tehdit eden 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut hakkında aynı suçtan kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği ortaya çıktı.

HalkTV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; savcı Uçuk, kararında, ölüm tehdidinin sert eleştiri kapsamına girdiğini, ulusal güvenlik ve kamu düzeni bakımından tehlike oluşturmadığını savunuyor.

Sezen Aksu'nun 10 yıl önce çıkan bir şarkısında Adem peygambere hakaret ettiği gerekçesiyle 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut ve bir grup üyesi, 23 Ocak'ta İstanbul Adliyesi'ne gelerek suç durusunda bulundu ve "Şehitlerimize asla laf söyletmeyiz. Laf söyleyenlerin dillerini keseceğiz. Beyinlerine sıkacağız" dedi.

Oyuncu Müjde Ar'ın, avukatı İlhan Cihaner aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine Bulut ve üyeleri hakkında 'suç işlemeye tahrik', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'halk arasında korku ve panik yaratma amacıyla tehdit', 'suçu ve suçluyu övmekten' soruşturma başlatıldı.

Editör: Gökçe Sevim