Uysal, resmi twitter hesabı @DPGultekinUysal üzerinden yaptığı değerlendirmede AKP iktidarı döneminde yolsuzluk ve usulsüzlüğün sistematik hale geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

Egemen Bağış gibi ucuza gitmiş!”

Ticaret Bakanı anlaşılan çok tecrübesiz! Kökten AKP’li olsaydı bu işlerin hem büyüklüğünü hem de usulünü ayarlardı! Büyük mütefekkir-müçtehid :) Egemen Bağış gibi ucuza gitmiş! Patron kızmıştır; ‘büyükleri dururken niçin bu kadar küçük işlere düşüyorlar ve ifşa AKP iktidarında YOLSUZLUK/USULSÜZLÜK sistematik hale gelmiştir oluyorlar’ diye!

“AKP iktidarında YOLSUZLUK/USULSÜZLÜK sistematik hale gelmiştir”

Türkiye için ‘Milli Güvenlik’ kavramı sadece terör ve dış tehditleri kapsamıyor! Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde tanımlanan Bölücü Etnik Terör/PKK, FETÖ gibi unsurlarla birlikte ‘YOLSUZLUK’ meselesini de ulusal güvenliği tehdit unsuru olarak tanımlamalı!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar, AKP iktidarında YOLSUZLUK/USULSÜZLÜK sistematik hale gelmiştir. Adeta AKP, bir siyasi parti görünümünde yukarıdan aşağıya sistematik bir şekilde kamu varlık ve kaynaklarının yağmalanması noktasında bir organizasyona dönüşmüştür!

“AKP döneminde olumlu bir tablo ile karşı karşıya değiliz”

Türkiye’de kamu kaynaklarının ve bütçenin etkinliğinin çok düşük düzeylerde olduğu AKP döneminde; ne öncelik, ne etkinlik, ne de verimlilik ölçülerinde olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız.

“Dini referanslarla yağmayı meşrulaştırmaya çalışıyorlar”

Merkezi idareden yerel yönetimlere kadar, AKP’de makamlar adeta mültezim usulü, alternatif ne kadar kayıt dışı vergi toplanacağı ölçüsü üzerinden dağıtılmakta ve tayin edilmektedir.

AKP, ‘Devleti ele geçirme’ saikiyle bu yağmayı meşrulaştırmak için dini referansları seferber ederek ‘hak’ noktasına taşımıştır.

“Hristiyan bir ülkede yaşansa asgarisinde istifa etmek zorunda kalır ve soruşturma açılırdı!”

Ticaret Bakanı hanımefendinin, eğer doğruysa, bu davranışı AKP zihniyeti ölçülerinde ‘devede kulak’ bile değildir! Diğer taraftan Hristiyan bir ülkede yaşansa asgarisinde istifa etmek zorunda kalır ve soruşturma açılır!

“Türk milleti olarak yeni bir zihni tutum geliştirmek mecburiyetindeyiz”

Yolsuzluk meselesinde toplumumuzun da değer yargılarını demokratik şuurla yeniden anlamlandırması ve tanımlaması gerekmektedir. Vatandaşlarımız, 5 TL katkı payı istenince dert ederken sadece Melih Gökçek ANKAPARK’ta 750 milyon Doları hiç etmiş ama bunu dert edinmemektedir.

Türk milleti olarak ‘Bal tutan parmağını yalar’ benzeri zihnimizde yolsuzluk ve usulsüzlüğü sıradanlaştıran deyimlerden başlayarak yeni bir zihni tutum geliştirmek mecburiyetindeyiz!

Aksi takdirde sadece bugünü değil gelecek nesillerin imkanlarını da bugünden tüketmiş oluruz.”

Editör: TE Bilişim