Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak, "Bu noktada elbette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun biz Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında açıklamalarda bulunan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2 Mart’ta gerçekleşecek olan Altılı Masa toplantısında muhalefetin adayını belirlemesi gerektiğini vurguladı. Uysal, Demokrat Parti olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediklerini açıkladı.

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istiyoruz"

Uysal şöyle konuştu:

"Biz bütün eldeki verileri değerlendirdiğimizde, siyasetin gerçeklerini göz önüne aldığımızda, toplumsal psikolojik sınırlar, geçişkenlikler; yürütülen süreç, sadece son 1 yıllık Altılı Masa süreci değil, 16 Nisan Referandumu'ndan itibaren kademe kademe büyütülmüş, Türkiye'de demokrasi ne demek, hukuk ne demek, laiklik ne demek, temel hak ve hürriyetler ne demek, bunun şuurunda olan, üretken verimli devleti finanse eden insanlarımızın bir demokrasi talebi var. İyi yönetim talebi var. İyi yönetim ne demek? Oturduğumuz binanın güvenli olması demek, tükettiğimiz gıdanın güvenli olması demek. Demokrasi talebinin her geçen gün yükseldiği bu  toplumsal muhalefetin bu beklentisini kademe kademe örmüş, bu noktada muhalefetin en büyük siyasi partisi, tabi siyaset son tahlilde bir güç denklemi.

Biz bu süreci, riski, krizi yönetecek, aynı zamanda bir iktidar değişimi değil; beraberinde kurucu akıl ile büyük cumhuriyeti, temel referanslarını merkeze alarak, kurumları, kuvvetler ayrılığını, değer yargılarını oluşturacak siyasi akla, programa ihtiyaç var. Bunun siyasi liderliğini yapacak olan siyasi partilerdir, genel başkanlardır. Öncelikle Masa'dan çıkması kategorik olarak uzun süredirifade ediyorum. Bu noktada elbette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun biz Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz."  

Editör: Ali Özyiğit