Bugün Ankara’da meydana gelen ve 86 kişinin öldüğü, 186 kişinin de yaralandığı saldırılı ile ilgili olarak Ankara Barosu yazılı açıklama yaptı. Bombalı saldırıda yaşamını yitiren 86 kişiden 40'ının cenazesinin otopsi işlemleri için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığını bildiren baro, Ankara Barosu'na kayıtlı çok sayıda avukatın, otopsi işlemlerine refakat etmek için Adli Tıp Kurumu'na gittiğini ancak avukatların Adli Tıp Kuruma alınmadığını kaydetti. 

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın Adli Tıp Kurumu'na giderek otopsi işlemlerini yürütün Cumhuriyet Savcısı'yla görüşmesi üzerine otopsi işlemlerine Hakan Canduran ve 3 avukat ile bir milletvekilinin de nezaret etmesi kararlaştırıldı. 

6 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Baro’dan yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Adli Tıp Kurumu'ndaki 40 cenazeden 6'sının kimliğinin belirlendiği; 34'nün kimliklerini belirleme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Kimliği belirlenenlerin isimlerinin de avukatlara bildirilmesi kararlaştırıldı. 

Bu arada Ankara Barosu'nun oluşturduğu Kriz Masası da çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Barosu Eğitim Merkezi'ndeki Kriz Masası'ndaki çalışmaları Ankara Barosu Genel Sekreteri Erinç Sağkan ve Saymanı Mahmut Karatekin yönetiyor. 

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı M. Emin Seçkin Arıkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemalettin Gürler, Ahmet Erdem Ekmekçi, Gülfer Emir Küçük de Adli Tıp Kurumu'ndaki gelişmeleri izliyor.”

Editör: TE Bilişim