Ankara'daki patlamada 30 kişi hayatını kaybederken, 126 kişi yaralandı. Ankara Tren Garı'na giden yolda, "Emek, barış, demokrasi" mitinginin toplanma yerine düzenlenen iki bombalı saldırının kimin tarafından yapıldığı bilinmiyor. Suruç katliamına benzer saldırı öncesi Twitter'da Pir Özan Abdal kullanıcı adıyla dün miting ile ilgili tweet'ler atan bir kullanacı bugün olacakları yazdı. 

@AnatolyTodorov adıyla tweet'ler atan kullanıcı saldırının devlet tarafından düzenleneceğni ileri sürerek, yönlendirme yapmaya çalıştı.

Hesaptan atılan tweet'lerde Suruç ya da 1 Mayıs benzeri korkunç katliam olabileceği bilgisi dikkat çekti.

Twitter'da Pir Ozan Aptal (@AnotolyTodorov) isimli PKK yanlısı paylaşımlar yapılan hesaptan, "En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bi bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi çıkara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bi saldırının ihtimalini arttırıyor" şeklinde öngörüler paylaşıldı.


Hesaptan ayrıca, "Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirneden Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde veda mesajı yayınlandı.

İşte o tweet'ler:

15-10/10/ekran-resmi-2015-10-10-123419.png

15-10/10/ekran-resmi-2015-10-10-123426.png

İşte Ankara'daki patlama anı:

Editör: TE Bilişim