Şırnak'ta İsmet Paşa Mahallesi'ne PKK'lı teröristlerin otomatik silahlarla açtığı ateşte 17 yaşındaki Bayram Tatar hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Şırnak merkezde bugün saat 14.30 sıralarında, İsmet Paşa Mahallesi'nde bulunan evlerinden, hava almak için çıkan Bayram Tatar ve 2 akrabası, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Bayram Tatar olay yerinde hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulans ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BABASI KORUCUBAŞIYDI

İsmet Paşa Mahallesi'nde kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla, köy korucularının da katıldığı operasyon başlatılırken, zaman zaman sıcak temas sağlandığı öğrenildi.

1-468.jpg

Sokağa çıkma yasağı uygulanmasına rağmen bölgede köy koruculuğu yapan ve akraba olan Tatarlar'ın genelde kaldığı İsmet Paşa Mahallesi'nde yaşayanlar, yasak öncesi evlerini terk etmemişti. Hayatını kaybeden Bayram Tatar'ın babası Mehmet Tatar'ın da korucu başı olduğu belirtildi.  Tatar'ın, asker ve polislere verdiği yemek ile gündeme gelen Aslan Tatar'ın akrabası olduğu belirtildi.

Kaynak: Askeri ağırlayan aşirete silahlı saldırı!

Editör: TE Bilişim