TBMM'de MİT'in 2014 yılı bütçesi ele alınırken MHP Genel Sekreteri ve Bursa milletvekili İsmet Büyükataman'dan çok ağır eleştiriler geldi. Büyükataman ''Millî İstihbarat Teşkilatımız âdeta AKP’nin istihbarat örgütü, Sayın Müsteşar da âdeta Sayın Başbakanın istihbarat yaveri durumuna düşmüştür'' dedi.

MİT'e 2014 için 1 milyar 58 milyon 707 bin lira ödenek ayrıldığını hatırlatan Büyükataman ' İstihbaratın ülke güvenliği için önemi göz önüne alındığında bu bütçe normal karşılanabilir ama Sayın Müsteşarın Teşkilatı götürdüğü yön ve düşürdüğü durum hatırlanınca insan 'Bu paraya yazık mı oluyor?' diye düşünüyor'' dedi ve şunları söyledi:

''MİT, ne yazık ki ülkemizde bölücülerle yapılan AKP pazarlıklarında görev ifa etmektedir. Oslo’da sergilenen rezilliklerin başaktörü bugün ne yazık ki MİT Müsteşarı olarak görev yapmaktadır. Bu zihniyet, bölücülerle kucaklaşmakta, PKK açılımında aktif rol almaktadır.

Teşkilata hükmeden güç bölücülere karşı hoşgörüyle yaklaşırken Hükümete de MHP’li iş adamını fişleyerek yardımcı olacak zamanı bulabilmektedir. MİT âdeta AKP’nin istihbarat örgütü, Sayın Müsteşar da âdeta Başbakanın istihbarat yaveri durumuna düşmüştür.

Bölücü teröristler tarafından 'Bizim' diye anılacak kadar samimi ilişkiler kurmuş olan bu zihniyetin devletimizin geleceği açısından acilen ortadan kaldırılması elzemdir''

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise eleştiriler için '' MİT son yıllarda reform niteliğinde çalışmalar başlattı. En önemlisi  istihbaratın koordinasyonudur. Teknik istihbarat kabiliyetlerini etkin bir şekilde kullanmak amacıyla Genelkurmay Elektronik Sistemleri Komutanlığı, Sinyal İstihbarat Başkanlığı adı altında MİT bünyesine alınmıştır. Yapısal değişimi de simgeleyen bu gelişme sayesinde, yeni bir sinerji oluşturulmuş, teknik istihbarat alanındaki ihtiyaçların tek elden ve daha etkin bir şekilde karşılanması sağlanmıştır'' dedi.

Editör: TE Bilişim