12:12 - Ankara'daki kutlamalar iptal edildi

Ankara'nın başkent oluşunun 92. yılı kapsamında bugün yapılacak Anıtkabir ziyareti dışında tüm kutlama ve etkinlikler, dün yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

12:19 - 73 kişinin kimliği tespit edildi

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kimlik teşhisi çalışmaları Ankara Adli Tıp Kurumu'nun Keçiören'deki Grup Başkanlığı'nda devam ediyor. Şu ana kadar cenazesi buraya getirilenlerden 73'ünün kimlik tespitinin tamamlandığı öğrenildi. Kimlik tespit işlemleri tamamlananlardan bazılarının ailelerine teslim edildiği belirtildi. Ailelerine teslim edilen ve üzerinde Malatya, Şanlıurfa, Adana ve Çorum illerinin yazılı olduğu cenaze araçları Adli Tıp Kurumu'ndan çıkış yaptı. Bu arada Adli Tıp Kurumu'nun bulunduğu cadde araç trafiğine kapatılırken caddeye sadece ambulans ve cenaze araçlarının giriş-çıkışına izin veriliyor. Cenazeleri teslim alan ailelerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

12: 09 - Demirtaş: 128 kişi hayatını kaybetti HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sıhhiye Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitabında, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 128 kişi olduğunu söyledi. Sıhhiye Meydanı'nda dünkü bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi. Bu sabah Tren Garı'na patlamanın bulunduğu yere karanfil bırakılmasının ardından aralarında KESK, DİSK üyeleri ile CHP ve HDP vekillerin de bulunduğu kalabalık, ölenleri anmak üzere Sıhhiye Meydanı'na geldi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, burada yaptığı konuşmasında dün Tren Garı'nda yaşanan saldırı sonrasında ölenlerin sayısının 128 kişiye yükseldiğini ifade etti.

10:53 - Tren Garı'nda 'çiçek bırakma' gerginliği

Ankara'da dün patlamanın yaşandığı Tren Garı'na karanfil bırakmak için aralarında yöneticilerin de bulunduğu heyet polislerin engellemesi ile karşılaştı. Kalabalık, duruma sloganlar aratarak tepki gösterdi, gelenlerle polisler arasında gergin anlar yaşandı. Bu arada polisin 19 Mayıs Stadı tarafındakilere müdahalede bulunduğunu öğrenen Tren Garı tarafındaki grup, sloganlar atarak 19 Mayıs Stadı'na doğru ilerledi. Tren Garı çevresindeki gerginlik devam ediyor.

10:39 - Kılıçdaroğlu Davutoğlu ile görüşecek

CHP MYK toplanacak; Kılıçdaroğlu ardından Davutoğlu ile görüşecek. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK toplantısı bugün saat 12.00'da genel merkez binasında gerçekleştirilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından saat 15.00'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

10:36 - Yaralı yakınlarının tedirgin bekleyişi sürüyor

Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrası yaralıların yakınlarının hastane önünde bekleyişi devam ediyor. Ankara'da dün meydana gelen 95 kişinin öldüğü 246 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası hasta yakınlarının bekleyişi sürüyor. Dün gerçekleşen patlama sonrası çok sayıda yaralı, çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı. Hasta yakınlarının ise dün geceden beri hastane önünde bekleyişleri devam ediyor. Hastane önünde bulunanlara ise vatandaşlar da yardımda bulunuyor. Bazı vatandaşlar evlerinden getirdikleri malzemeler ile hastane önünde bekleyen vatandaşlara ikram ediyor. Hastane önünde kurulan irtibat merkezi ile hem hastane önünde bekleyenlere hem de hastaneye gelerek yakınlarını arayan vatandaşlara yardımda bulunuluyor. Hastane önlerinde hukuki yardımda bulunmak için avukatlar da bulunuyor.

10:35 - Hakkari'de bayraklar yarıya indirildi

Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilmesinin ardından Hakkari'de bayraklar yarıya indirildi. Dün Bakanlar Kurulu kararıyla 3 günlük yas ilan edilmesinin ardından Hakkari'de Atatürk Anıtı'nın önündeki dev bayrak, yarıya indirildi.

 

10:21 - Karanfil bırakmak isteyenlere engelleme

Ankara'da dün patlamanın yaşandığı Tren Garı'na karanfil bırakmak için gelenler, polislerin engellemesi ile karşılaştı. Emniyet, güvenliği gerekçe göstererek patlama noktasının çevresinde barikat kurdu. Polis, organizasyon heyetinden 10 kişinin alana girmesine izin verdi.

10:35 - Hakkari'de bayraklar yarıya indirildi

Türkiye'de 3 günlük yas ilan edilmesinin ardından Hakkari'de bayraklar yarıya indirildi. Dün Bakanlar Kurulu kararıyla 3 günlük yas ilan edilmesinin ardından Hakkari'de Atatürk Anıtı'nın önündeki dev bayrak, yarıya indirildi.

09:50 - 57 kişinin kimliği tespit edildi

Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 95 kişiden 57'sinin kimliği Adli Tıp Kurumu'nda tespit edildi. Tren Garı meydanındaki saldırıda hayatını kaybedenlerin Adli Tıp Kurumu'nun Keçiören Grup Başkanlığı'ndaki kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, kimlikleri tespit edilenlerin isimleri hakkında kurum binası önünde bekleyen yakınlarına bilgi veriyor. İsteyenlere cenazeleri teslim ediliyor. Adli Tıp'taki kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

09:42 - Kızılay'ın yardımını kabul etmediler

Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaralananların yakınları, Kızılay'ın çadır ve battaniye yardımını kabul etmedi. Terör saldırısında yaralananların yakınları, hastane önlerinde battaniye içinde geceledi. Kızılay ekipleri, yaralı yakınlarına battaniye yardımı yapmak istedi. Yaralı yakınları, Kızılay yetkililerine 'pis kan' sitemini ileterek yardımı kabul etmedi. Kızılay görevlileri, getirdikleri 2 çatır ve yaklaşık 200 battaniyeyi dağıtmadan aracı bölgeden uzaklaştırdı. Acil önünde bekleyen ailelere kurulan stantlarda bedava yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu. Yakınlarını arayan ailelere ellerindeki isim listesi olan şahıslar yardımcı olmaya çalıştı.

09:16 - Cenazeler morglara naklediliyor

Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kimlik teşhisi yapılanların cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndan diğer hastanelerin morglarına kaldırılıyor. Saldırıda ölenlerin kimlik belirleme ve teşhis işlemleri Adli Tıp Kurumu'nda devam ediyor. Acılı aile ve yakınların Adli Tıp önündeki bekleyişi geceden bu yana sürüyor. Kimliği belirlenen bazılarının cenazeleri, Numune Eğitim Araştırma ve GATA hastanelerinin morglarına cenaze araçlarıyla nakledildi. Sıhhiye Meydanı'nda, kimliklerin tespit çalışmalarının ardından cenazeler için toplu anma ve uğurlama töreni gerçekleştirilecek.

09:13 - Ölü yakınları Adli Tıp önünde sabahladı

Ankara'da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazelerini almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Yenimahalle Belediyesi, Adli Tıp Kurumu'nun bahçesindeki yüzlerce insan için iki bekleme çadırı kurdu. İşlemleri tamamlanan cenazelerin, cenaze araçlarıyla gönderilmesine devam ediliyor.

Editör: TE Bilişim