MHP lideri Bahçeli konuşmasının büyük kısmını terörle mücadele konusuna ayırarak PKK'nın doğmamış bebeklerin katili olduğunu söyledi. Midyat'taki hain terör saldırısında şehit olan kadın güvenlik güçlerimiz için cesaret, dirayet, vatan sevgisinin cinsiyet değil yürek meselesi olduğunu göstermilşerdir ifadesini kullanan Bahçeli; çözüm sürecine dönülmesi ihtimaliyle ilgili olarak da yine sert konuştu.

AKP genel başkanı ve başbakan Binali Yıldırım da terör saldırıları konusunda HDP'ye yüklenerek terörle aralarına mesafe koymaları gerektiğini söyledi. Vize serbestisi alabilmek için terörle mücadele konusunda taviz vermeyeceklerini söyleyen Yıldırım, konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun ABD başkanlık sisteminin tartışılabileceği yönündeki açıklamaları için de Hodri meydan dedi

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu ise başkanlık konusunda AKP'nin eyalet sistemi hakkındaki fikirlerini sorarak CHP'nin buna karşı olduğunu, AKP'nin ne düşündüğünü de merak ettiklerini dile getirdi. Şehit cenazesinde kendisine kurşun atılması konusunda da kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayacağını yineledi.

Editör: TE Bilişim