İzmir ve Antalya'daki turizmciler, seçmenlerin tatil değil, seçim öncelikli hareket ettiğini söyledi. Çeşme'deki otellerde doluluk oranı da yüzde 50'lerden, seçim günü çoğunluğu yabancı konuk rezervasyonu olmak üzere yüzde 10'lara düştü. Bu durumu göz önünde bulunduran seyahat firmaları da cumartesi dönüşlü, kültür turlarına ağırlık verdi.

DOLULUK YÜZDE 10'LARA İNDİ

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, kendi bölgelerinde seçim günü rezervasyonların durduğunu söyledi. Öncel, “Bizim sahip olduğumuz otelde, hava ve mevsim şartlarından dolayı doluluk oranı, yüzde 50 civarında. Ancak bu oran, seçim günü yüzde 10'a iniyor. Bu oranın büyük bir bölümünü ise yabancı konuklar oluşturuyor” diyor.

CUMARTESİ GÜNÜ DÖNÜŞLÜ TURLAR HAZIRLANDI

TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Rıza Gencay, turlara ilginin az olduğunu, üyelerinin seçimi göz önünde bulundurup, seçime yetişecek şekilde cumartesi günü bitecek kültür turları düzenlediklerini belirtti.

CHP: SEÇMENLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Gezi Araştırma Şirketi'ne göre, sandığa gitmeyenlerin yarıdan fazlasını (yüzde 52) CHP seçmeni oluşturuyor. Ancak CHP kurmayları, seçmenlerinin bilinçli olduğunu ve böylesi tarihi bir seçimde tatili değil sandığı tercih edeceğini düşünüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Hükümet, sandığa gidilmemesi için ne yaparsa yapsın, vatandaş sandığa gidecek” diyor.

HDP: SEÇMEN SANDIK YERİNE TATİLİ TERCİH ETMEZ

HDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen ise “Bizim seçmenimiz çok kararlı, yaşanan bunca acı sonrasında sandık  yerine tatili tercih etmez. Ülkemize barışı getirmek için belki de son olan bu fırsatı geri tepmez” ifadelerini kullandı.

Önceki seçimlerde katılım oranı

2015 Genel Seçimleri: Yüzde 83

2014 Yerel Seçimleri: Yüzde 89

2011 Genel Seçimleri: Yüzde 87

2010 Referandum: Yüzde 77.4

2009 Yerel Seçimleri: Yüzde 85

2007 Genel Seçimleri: Yüzde 84

2004 Yerel Seçimleri: Yüzde 76

2002 Genel Seçimleri: Yüzde 79

Editör: TE Bilişim