MHP genel merkez binasının mimarı, dünyaca ünlü kentbilimci Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp de muhalefetten yana tavır aldı.

Ülkede yaşanan bütün olumsuzluklara karşın AKP’yi sürekli güçlü ve diri tutan ana nedenlerden birinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’ın doğru ve yanlışlığı değerlendirilmeden sürekli proje üretmesi olduğunu söyledi.

BENİM PROJELERİM UYGULANDI
MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde başta Istanbul Tüpgeçişler, Transmar, Monoray, Kentsel Yenileme ve Izmir Körfez Geçişi projelerini kamuoyşuna açıkladığını belirten Alp “AKP nin başarısı bu projelerin büyük bir kısmını hayata geçirmesidir” dedi.
Prof. Ahmet Vefik Alp olumlu projelerin yanısıra AKP’nin uyguladığı çoğu projenin Istanbul’un sonunu hazırladığını belirterek “Bu projelerin çevre, ekoloji ve kültürel mirasa duyarlı olmadığı da açıktır.

MHP PROJE ÖZÜRLÜ
İstanbul tüpgeçişler doğru projelerdir.3. Köprü ve Havaalanı doğrudur ama yeri yanlıştır. Kanal istanbul projesi ise tehlikeli ve tümüyle yanlıştır.! ifadesini kullandı.
MHP’nin proje özürlü olduğunu iddia eden Ahmet Vefik Alp “Bırakın vizyon projelerini ynlış projeleri dahi yoktur. AKP nin koltuk değneği sıfatına bürünmüş bir slogan partisi olarak %15 bandına mahkum edilmiştir.

DEĞİŞİM KAÇINILMAZ
Ülkücü gençlik ‘sanattan anlamaz’ ‘proje yapamaz’ yafta sı ile baskılanmıştır. MHP’de dönüm noktasına gelinmiştir. Değişim kaçınılmazdır. Dilerim MHP’yi vizyon ve proje partisi yapabilecek ekip işbaşına gelir ve öne ana muhalefet sonra da iktidar olur” diye görüşlerini belirtti.

Editör: TE Bilişim