Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki köprü ve otoyollardaki geçişleri kolaylaştırmak amacıyla OGS ile HGS gişelerini birleştirme çalışmalarına başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde önceki gece başlayan çalışmalar, periyodik aralıklarla devam ediyor. Çalışmaların 31 Ocak 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete sunulması bekleniyor. 

Serbest geçiş sistemi ile HGS ve OGS kullanıcıları aynı sistemi yakında kullanabilecekler. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile Çamlıca ve Mahmutbey ücret toplama istasyonlarına, HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyacak 'serbest geçiş sistemi' kurulacak. 

Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde kolaylık sağlayacak serbest geçiş ücret toplama sisteminin kurulması için 10 Eylül'de ihale yapmıştı. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile Çamlıca ve Mahmutbey ücret toplama istasyonlarında mevcut gişe adalarının kaldırılarak serbest geçişe imkan sağlanması için yapılan ihaleyi kazanan Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sözleşme imzalanmıştı.

Yeni sistem kullanılmaya başladıktan sonra ayrı ayrı yerleri olan HGS ve OGS gişeleri yıkılacak.

Editör: TE Bilişim