Tasarının gerekçesinde, devletin en temel görevinin, vatandaşlarının korku ve endişeden uzak, huzur ve güven içinde bir yaşam sürmesini sağlamak olduğu belirtildi.

 17. Dönem POMEM sonuçlarında son durum

Anayasa ve yasalara uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün sağlanması; kamu düzeninin, Anayasada yazılı hak ve hürriyetlerin, güvenlik, asayiş ve genel ahlakın korunması; suçun işlenmeden önlenebilmesi için gereken tedbirlerin alınması; suçluların yakalanması  ve her türlü suçla mücadelede en büyük sorumluluğun emniyet teşkilatına düştüğü ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Toplumun huzurunu bozan, korku ve endişeye sebep olan suçların başında asayiş suçları gelmektedir. Bu kapsamda; polisin asayiş suçları ile mücadelesinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde işlenen suçların önlenmesine yönelik olarak sahada aktif görev yapan personel sayısının artırılması gerekmektedir. Ülkemizin konumu itibarıyla terörle mücadele birimi olan özel harekat polisinin yanı sıra toplumsal olaylara yönelik veya afet sonrası güvenlik tedbirlerinin alınmasında görev yapan çevik kuvvet birimlerimizin yeterli sayıda personele sahip olması önem arz etmektedir. İhtiyacın karşılanamadığı veya acil tedbirlerin alınması gerektiği durumlarda diğer illerden personel takviyesi yapılmakta olup Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin ülkemiz sınırlarına yakın kesimlerinde göçmen sayılarının artması, buna bağlı olarak toplumsal ve asayiş olaylarında artış meydana gelmesi nedeniyle özellikle asayiş, çevik kuvvet ve özel harekat birimlerinde çalışan polis memuru sayısının artırılması zaruri hale gelmiştir.

Polis memuru alımı ön başvuru süresi uzatıldı

Emniyet Teşkilatında, merkezde 1153 ve taşrada 10 bin 296 olmak üzere toplam 11 bin 449 adet polis memuru kadrosu münhal bulunmaktadır. Polis Meslek Yüksek Okullarında 3 bin 528 ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde 11 bin öğrenci olmak üzere toplam 14 bin 528 öğrencinin 2016 yılında mezun olacak olması, ayrıca 2016 yılı içerisinde 10 bin öğrenci alımının planlaması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğüne ait mevcut polis memuru kadroları yetersiz kalacaktır." AA

Editör: TE Bilişim