Tunceli’ye bağlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasında bulunan Yapraklı Mezrası’nda dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte Jandarma Özel Harekat Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel ağır yaralandı. Yaralı subay helikopterle Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmanın yaşandığı bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Kobra helikopterler de, PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı.

 

Yine Tunceli yine acı haber: 1 Binbaşı şehit

Tunceli’nin Çiçekli Köyü kırsal kesiminde dün güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 binbaşı şehit oldu. Tunceli’nin merkeze bağlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasında bulunan Yapraklı Mezrası’nda dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Özel Harekat Komutanı Binbaşı

Yavuz Sonat Güzel ağır yaralandı. Kayalık, ormanlık ve derin vadilerin olduğu çatışma bölgesine sevk edilen bir Sikorsky helikopterle, yaralı komutan alındı. Yaralı subay Binbaşı Yavuz Sonat Güzel helikopterle Elazığ Asker Hastanesi pistine getirilerek, buradan ambulansla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen yaralı subay şehit oldu. Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in Balıkesir nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma sürüyor. Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timlerinin indirildiği bölgede, Kobra helikopterler, PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamasında “ Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet; değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.” denildi.

Editör: TE Bilişim