Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda Şehit olan jandarma uzman çavuşlar Osman Öz ve Yusuf Alsancak ile Uzman Onbaşı Kadir Genç için askeri tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törende duygusal anlar yaşandı. Osman Öz'ün eşi Gülden ile çocukları Fehmi (14), Ahmet (8) ve Elif (1), askerlerin yardımıyla tören alanına getirildi. Fehmi Öz, babasını asker selamı vererek uğurladı. Anne Gülden Öz, ağlayan çocuklarını yatıştırmaya çalıştı. Şehit Yusuf Alsancak'ın annesi Gülseren ile babası Ali Alsancak'ı da askerler teselli ederken, bekâr olan Kadir Genç'in yakınları törene katıldı. Duaların okunmasının ardından şehitlerin cenazeleri katafalktan alınarak ambulanslara konuldu ve toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

OĞLUNUN ACI HABERİNİ HASTANEDE ALDI

Şehit Osman Öz'ün karaciğer ameliyatı olan babası Fehmi Öz (66) acı haberle adeta yıkıldı. Eskişehir'de yattığı hastaneye gelen komutanlar, babaya evladının şehit olduğunu söyledi. Polis emeklisi baba Fehmi Öz ve anne Nermin Öz daha sonra askeri yetkililer tarafından hastaneden alınarak Afyonkarahisar'ın Evciler ilçesine bağlı Gökçek köyündeki evlerine götürüldü.

KUZUM, ANLI ŞANLI ŞEHİDİM

Şehit Uzman Onbaşı Kadir Genç'in (26) Adana'daki babaevine de ateş düştü. Taziyeleri kabul eden Veysel Genç'in dilinden gözyaşları arasında “Vatan sağ olsun.” sözleri döküldü. Veysel ve Fadime Genç'in 4 erkek çocuğundan en büyüğü olan Kadir Genç'in altı ay önce Diyarbakır'da göreve başladığı öğrenildi. Cenaze töreninde ayakta durmakta zorlanan Fadime Genç, ‘kuzum' dediği oğlu için, ‘Anlı şanlı şehidim.' şeklinde feryat etti. Bu sırada bir vatandaş, ‘Ayaktayız biz.' sözleriyle öfkesini dışa vurdu. Bir grup genç ise, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Şehidin cenazesi daha sonra Karaisalı ilçesi Güvenç Mezarlığı'nda toprağa verildi.


 

 

 

 

Anahtar Kelime: Türkiye , Şehit , Diyarbakır , feryat

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberler

Editör: TE Bilişim