Gazeteciler peş peşe ifadeye çağrılıyor. Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi yöneticilerinden Ferhat Çelik ve Aydın Keser'in mahkemeye sevk edildikleri belirtildi.

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ile birlikte Sorumlu Müdür Aydın Keser ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in MİT görevlisinin cenaze haberine gerekçe gösterildiği ve bu sebeple mahkemeye sevk edildikleri bilgisi geldi.

İfadeye Çağrıldılar

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Ağırel, başsavcının kendisini aradığını belirterek bugün ifade vermeye gittiğini söyledi. Barış Pehlivan ile birlikte Ağırel'in ifadelerinin alınmasının ardından Yeni Yaşam Gazetesi Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve gazete çalışanı Semiha Alankuş da savcılıkta ifade verenler arasında yer aldı.

HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Garo Paylan ve CHP Milletvekilleri Sera Kadıgil ile Turan Aydoğan gazetecilere destek vermek için adliye önüne kadar gittiler. Son olarak Yeni Yaşam editörü Semiha Alankuş'un serbest bırakıldığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim