Açıklama şu şekilde:

Hayvan haklarını korumak isteyen kişiler 1822 yılında İngiltere de bir araya gelerek ilk hayvan koruma birliğini kurarlar.

Aynı amaçla Hollanda’da Hayvan Koruma Federasyonu kurularak 4 Ekim Hayvanları koruma günü ilan etmişlerdir ancak ne Avrupalı ne de Asyalı olamayan ülkemizde o günlerden bu günlere baktığımızda kutlama yapılacak bir durum olmadığı görülmektedir.

Ayıların ve dağ keçilerinin ve hatta üveyik kuşlarının vurulması için ihaleye çıkan, sokağımızda öldürülen hayvanların ’’görüntüsü yok’’ diyen devlet kurumlarından tutun, ’’belediye zehirlemezse ben öldürürüm’’ diyen katillere, her gün merdiven altı üreticilerden can satın alan ve tüm bunlara sessiz kalan insanlar yasımızın nedenidir. Hayvanların acı çekmelerine, ölümlerine sebep olan tüm kişi ve kurumlar bilmelidir ki:

Hayvanları Koruma Kanunu hayvanları gerçekten koruyan hükümler içerene kadar,

Benzin istasyonlarında bile bulunan yaban hayvan koleksiyonculuğu bitinceye kadar,

Hayvanat hapishaneleri ( bahçeleri) kapatılıp kurtarma merkezine dönüşene kadar

Bakanlıkta hayvanlarla çevreyle ilgili çalışan birimler memurlar liyakat sahibi eğitimli duyarlı kişiler olana kadar 

Sınırlarımızdaki tutsak yunuslar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar,

Hayvanlı sirkler, hayvan dövüşleri yasalarla  yasaklanıncaya kadar

Hayvanları koruması gereken bakanlık çalışanları bizlerle aynı davaya gönülden inanıp hayvan dostlarımızın yanında oluncaya kadar,can dostlarımızın hakları hukuken güvence altına alınıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

365 gün boyunca hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan bizler bunca eziyeti göstermelik bir güne sığdırmaya çalışan tüm kişi ve kurumlara ’’ HAYIR’’ diyerek kalbinde vicdan taşıyan herkesi 365 gün boyunca en azından var olan yasalara uymaya ve ’’ MERHAMETE’’ davet ediyoruz. Kutlanacak herhangi bir durum olmadığını tekrar vurgulamamız gerekiyor.

Hayvanları (Sakın ) Koru-MA yasasının hala arzu edildiği gibi değiştirilemediği , hayvanlarla ilgili çalışan yetkili makamların liyakat sahibi duyarlı memurlarla vizyon sahibi kişilerle donatılmadığı sürece  bu yıl da  diyoruz ki hayvanlarına huzur vermeyen toplum huzur bulmayacağını artık anlamamız gerekiyor.

HAYTAP HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU

Editör: TE Bilişim