Ziraat Mühendisleri Odası'ndan çekirge istilası ile ilgili son bilgiler hakkında açıklama geldi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından da yapılan uyarılar neticesinde Irak'a kadar gelen çekirgelerin Türkiye'ye de gelebileceği ve bu yönde gereken tüm tedbirlerin alınması istendi.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Özden Güngör'den yaklaşmakta olan çekirge istilası konusunda yeni uyarılar geldi. Sosyal medyada #çekirgeistilası etiketi ile zirvede yer alan konuda çekirgelerin İran ve Irak'a kadar ulaştıkları ve buradan da Türkiye'ye giriş yapabilecekleri ifade edildi.

Çekirgeler Nereye Gidiyor?

Çöl çekirgesi sürülerinin normalde Afrika'dan Asya'ya doğru yönelmeleri gerekirken istikametlerini bu yönde çevirmelerinin küresel iklim değişikliğinden kaynaklandığını belirten Güngör, 400 milyar civarında çekirgenin günde 170 km kadar yol kat edebildiklerini hatırlatarak bu sürülerin önlerine gelen her şeyi zarar vererek silip süpürdüklerini ve bunun corona virüsü kadar tehlikeli olduğuna işaret etti.

Çöl çekirgeleri konusunda bakanlığın nasıl bir önlem aldıklarını merak ettiklerini belirten Güngör, bu istilanın gıda ve turizm açısından da riskli olduğunu ve bir an öncesinde devletin hazırlık yapması gerektiğine işaret etti.

Editör: TE Bilişim