Başvuru yaptıktan iki ay sonra annesinin bankadaki hesabına 4 lira 63 kuruş yatırılan Akıncı, “Allah'ım beni şaşırtmasın. Bu müthiş para benim ahlakımı bozmasın inşallah. Ben artık bu parayla kiramı, borcumu harcımı öder, sonra da Maldivler’e tatile giderim, kimse kusura bakmasın” dedi.

İki ay önce Esnaf Odası'ndan arandığını, ciro kaybı ödemesi için başvuru hakkının bulunduğunun hatırlatıldığını söyleyen Cem Emre Akıncı, “Esnaf Odası yetkilileri hakkımız olduğunu söyleyince, hemen işlemlere başladık. Bürokratik işlemleri tamamladıktan sonra yapılacak olan yardım onaylandı mı, ne kadar destek yapılacak diye her gün e-devlet üzerinden kontrol ettik. İki ayı aşkın süreden sonra annemin hesabına 4 lira 63 kuruş ciro desteği yatırıldığına ilişkin makbuz iletildi. Hayallerimiz yıkıldı, şoke olduk” dedi.

Suriyeli çalıştıran işletmeye 1250 TL destek

Cem Emre Akıncı'ya tavsiyemiz acilen birkaç Suriyeli bularak işe almasıdır. Gerçi 1250 TL'de büyük bir para değil ama bir, sıfırdan büyüktür.

3 bin 750 Suriyeli ve 3 bin 750 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 7 bin 500 çalışan için 6 ay süreyle aylık 1250 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 3 bin 750 Suriyeli çalışanın, çalışma izni masrafı olan 503 TL bir defaya mahsus olmak üzere programdan karşılanacak. Çalışan başına verilecek 1250 TL’lik destek ödemesi de, devlet tarafından sağlanan diğer istihdam teşviklerine ilave olarak verilecek. Destekten yararlanmak isteyen işverenlerin istihdam ettiği kişileri kesintisiz çalıştırması, sosyal güvenlik primlerini ödemesi ve SGK’ya borcunun olmaması gerekiyor. Destek için başvurular SGK’nın internet adresinden yapılabilecek.

Editör: TE Bilişim