6 yaşında evlendirilmişti! Utancın fotoğrafları ortaya çıktı

6 yaşında evlendirilmişti! Utancın fotoğrafları ortaya çıktı
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını çocuk yaşta evlendirdiği yalanlandı. Ancak H.K.G.’nin 6 yaşındayken imam nikahı kıyıldığını savcılığa verilen fotoğraflar ortaya çıkardı.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesinin ortaya çıkması Türkiye gündemine oturmuştu. H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilirken gelinlik giydirildiği fotoğraflar ortaya çıktı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını, bunun da oyun gibi gösterildiğini anlatarak şikâyetçi oldu.

Çocuk yaştaki imam nikahlı evlilik ve istismarı ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan ile Halk TV ekibi, H.K.G.'nin 6 yaşındayken gelinlik giydirilmiş fotoğraflarına ulaştı.

Çocuğun 1998 yılında dünyaya geldiğini aktaran Soykan, babası Gümüşel'in tarikatın liderlerinden olduğunu söyledi ve şunları aktardı:

“Yusuf Ziya Gümüşel ve ailesinin oturduğu dairenin karşısında 29 yaşındaki tarikat mensubu Kadir İstekli oturuyor. Çocuk 6 yaşına geldiğinde ona bir gelinlik giydirip 29 yaşındaki adamla imam nikahı kıyıyorlar.

Kadir İstekli o çocuğu alıp fotoğraf stüdyosuna götürüyorlar. Babası Kadir İstekli'nin yanına gönderiyor. Bunların hepsi iddianamede var. Çocuk yıllar sonra şikayetçi olacak biz onları anlatıyoruz.

Çocuk anlatıyor; bir gün sonra beni Kadir'in evine gönderdiler, orada istismara uğradım. Ve Kadir İstekli diyor ki: Bu bir oyun, sen benim karımsın, ben senin kocanım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.