63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği yer olarak inşa edilen Çamlıca Camii'nin akşam namazında boş kalması sosyal medyada büyük bir ses getirdi.

Ülkemizin en büyük camilerinden biri olan ve temeli 2013 yılında atılan Çamlıca Camii, 3 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir yer olarak tasarlanan Çamlıca Camii açılışına Erdoğan'ın yanı sıra yabancı devlet adamları ve vatandaşlar da katılmıştı.

Daha öncesinde Çamlıca Camii açılışında caminin dolması için okullardan öğrenci bile taşındığı gözlemlenmişti. Resmi açılış çerçevesinde Çamlıca Camii'nin avlusuna dev ekranlar kurulurken çoğu çevrelerden imam hatip ve kuran kursu öğrencilerinin ders saatleri içerisinde Cuma namazı için camiye getirildiği de ifade edilmişti.

Çamlıca Camii Boş Kaldı

Görkemli mimarisi doğrultusunda İstanbul'un her noktasından rahatlıkla gözlemlenebilen Çamlıca Camii, kentin sembollerinden biri olarak gösterilerek her bir bölümünde ince detaylara yer verilmişti.

Çamlıca Camii

63 bin kişinin ibadet edebileceği Çamlıca Camii'nin önceki akşam namazında boş kalması ise sosyal medyada bir kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar ise caminin boş kalmasına yazdıkları mesajlarla tepki göstererek halkın paralarının boş yere gitmesine sessiz kalmadı.

Editör: TE Bilişim