Kırkpınar’da başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı. 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı bir kez daha, finalde rakibi İsmail Koç’u yenen Ali Gürbüz oldu. Bu yılki zaferiyle altın kemerde ikinci seriyi yakalayan başpehlivan Ali Gürbüz’ün hedefi, gelecek yıl da başpehlivan olmak ve altın kemerin ebedi sahibi olarak adını yazdırmak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 660’ncısı, 9 Temmuz 2021 tarihinde Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda başladı. 3 bine yakın pehlivanın katıldığı geleneksel güreşler, 11 Temmuz’da başpehlivan müsabakaları ve altın kemer mücadelesi ile sona erdi. 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rakiplerini yenen İsmail Koç ile Ali Gürbüz, başpehlivanlık için finalde karşı karşıya kaldı. Tarihi güreşin başpehlivanı, finalde rakibi İsmail Koç’u yenen aynı zamanda eski Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz’ün oğlu olan Ali Gürbüz oldu.


BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ OLDU


Erkan Ertan, Özkan Yılmaz, Recep Kara, Yıldıray Akın, Faruk Akkoyun’u yenen İsmail Koç ile Osman Özgün, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren, Serhat Gökmen ve Orhan Okulu’yu mağlup eden Ali Gürbüz, final için çayıra tezahüratlar eşliğinde çıktı. Hüsnü Patron’un yönettiği güreşe, 2011, 2012 ve 2019 Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile rakibi Edirne Trakya Birlik pehlivanı İsmail Koç, final öncesi yağlanıp, peşrevleriyle seyirciyi selamlayarak karşıladı. Yoğun tezahürat eşliğinde pehlivanlar güreşe başladı. Er meydanlarının en uzun pehlivanları, müsabakanın ilk dakikalarında birbirini tarttı, zaman zaman sert el enselere başvurdu. Nefeslerin tutulduğu büyük mücadelenin 30’uncu dakikasında her iki pehlivan da pasif güreştikleri için ihtar aldı.

Kazananın çıkmadığı 40 dakikalık mücadelenin süresiz uzatma devresinde, Ali Gürbüz rakibi İsmail Koç’u mağlup ederek başpehlivan oldu.


ALİ GÜRBÜZ’ÜN HEDEFİ ALTIN KEMERİN EBEDİ SAHİBİ OLMAK


Ali Gürbüz, bu yılki zaferiyle altın kemerde ikinci seriyi yakaladı. Ali Gürbüz gelecek yıl da başpehlivan unvanını alırsa altın kemerin ebedi sahibi olacak.

Editör: TE Bilişim