Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye’deki  ABD vatandaşları ve yabancılara yönelik terörist saldırı ve kaçırılma olasılığına yönelik olarak güvenilir ihbarlar aldığını açıklamıştı.

Süleyman Soylu bunun üzerine açıklama yapmıştı

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliğinin, İstanbul'da terör saldırısı olabileceğine dair bir güvenlik uyarısı yayımladığı hatırlatılarak, İçişleri Bakanlığının konuya ilişkin kendi istihbari bilgisi olup olmadığına ilişkin soru üzerine Soylu, büyük devlet olmanın her zaman sorumlulukları olduğunu söylemişti.

Soylu, şöyle devam etti:

"Elbetteki istihbari birtakım değerlendirmeler söz konusu olabilir ama alınacak kararları kendi internet sitesinden duyurmak gibi bir başka ülkeyi töhmet altında bırakabilecek bir davranış, yakışır bir davranış değildir. Yadırgatıcı bir davranıştır. Anlaşılan usul, erkan, adap kalmamış. Elbetteki biz de hem kendi ülkemizle ilgili hem başka ülkelerle ilgili birçok istihbari bilgiler elde ediyoruz. Bu konularda teyakkuz halinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Bunu bir internet sitesinden duyurup, 'Bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalabiliriz, onun için vize başvurularını durduruyoruz', anlamında bir duyuruyu paylaşmanın diplomatik bazı gereklilikleri söz konusudur. Amerikan Büyükelçiliği usul, erkan ve adaptan yoksun, bırakın diplomatik gereklilikleri, bir davranışı ortaya koymuştur. "

Editör: TE Bilişim