Adalet Bakanı Tunç: 17 şüpheli gözaltında
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 26-28 Haziran 2025 tarihleri arasında Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Muğla, Manisa, Sakarya ve Bilecik'te çıkan yangınlarla ilgili soruşturmada 17 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bilecik Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun yangın nedeniyle tedbiren boşaltıldığını ve 1081 tutuklu ve hükümlünün çevre illerdeki kurumlara güvenli bir şekilde nakledildiğini belirtti. Ailelerin bilgilendirildiğini ve şu anda ceza infaz kurumlarında herhangi bir tehlike bulunmadığını vurguladı.
Açıklamada, yeşil vatanın korunması için çalışan tüm ekiplere kolaylıklar dilendi. Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmaların çok yönlü ve titiz bir şekilde devam ettiği belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.