Afgan kaçaklar sınırdan ellerini kollarını sallayarak girdi, yetkililer sessiz kaldı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Afgan kaçakların Türkiye'ye ellerini kollarını sallayarak, güle oynaya girmeleri ve 6 gün içinde kaldıkları evden ikinci bir görüntü paylaşmaları "Bu kaçaklar nasıl bu kadar kolay ülkemize giriyor ve ev bulunmayan bir zamanda nasıl kalabilecek bir yer bulabiliyor" sorularını gündeme getirdi
Türkiye'ye ellerini kollarını sallayarak giren kaçak Afganlar, ülkemize girişlerinin görüntüsünü de sosyal medyadan paylaşınca gündem oldu.
Türkiye’nin doğu sınırından kaçak giriş yapan Afganlar, görüntülerde kameraya el sallayarak mutluluklarını gülümseyerek gösteriyor. Kaçak giriş yapanların büyük çoğunluğunun askerlik çağında olduğu gözlenirken, kalabalık grup arasında kadınlar ve çocuklar yer almıyor.
Sınırdan 2 Ekim’de geçtiği belirlenen Afganlar, 8 Ekim’de de bir evden poz verirken, 6 günde barınacak bir yer bulmaları dikkat çekti.
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.