Duran Yılmaz tarafından yazılan 'Keloğlan Ak ülke' isimli bir kitap sosyal medyada gündeme gelmiş ve büyük tepki yaratmıştı.

Kitapta "Kızın ırzını lekeledi... Artık sen benim karım oldun. Karnında bir erkek çocuğum var." gibi ifadelere sıkça rastlanmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu kararına göre; Duran Yılmaz tarafından yazılan 'Keloğlan Ak Ülke' kitabının içerisinde yer alan bazı ifade ve tasvirlerin 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verildi. 

Kararla birlikte söz konusu kitap "Küçüklere zararlıdır" ibaresiyle içi görülmeyen zarf veya poşet içinde, teşhiri ya da reklamı yapılmayacak şekilde sadece 18 yaştan büyüklere satılabilecek.

Tecavüzle birlikte kan donduran korkunç cümlelerle bezeli kitabın yayından kaldırılması yerine neden muzur neşriyat kategorisine eklendiği ve satışa devam edildiği sosyal medyada sorulmaya başlandı. 

Sosyal medya kullanıcıları tepkilerini Twitter üzerinden paylaşarak Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığına skandala bir an önce son verilmesi için seslendiler. 

En son geçtiğimiz hafta Musa Dinç'in çirkin ifadeleriyle yazdığı 'Gül ve Düşün' isimli sözde çocuk kitabı sosyal medyada infial yaratmıştı.


 

Editör: TE Bilişim