Programa Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Gazeteci Yazar Kenan Alpay, Gazeteci Yazar Ertuğrul Kalafat, Araştırmacı Yazar Hasan Basri Akşener ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz konuk olarak katıldı.

Fatin Dağıstanlı “Meral Akşener FETÖ’cu olabilir mi?” şeklindeki sorusuna İsmail Türk sert tepki gösterdi.

Türk “Akit TV’de gerçekten bugüne kadar belki yirmiden fazla veya o civarda programlara katıldım özgürlükçü hakkaniyet ölçüsü alan bir televizyon.

İlk defa böyle bir mahkeme kurulmuş gibi sizi savcı, bizi sanık, karşı tarafı ne diye değerlendireceğiz jürimi bilmiyorum böyle bir pozisyona soktunuz. Bu hiç şık olmadı.” dedi.

İsmail Türk şöyle devam etti “Şimdi öncelikle biz FETÖ’cu müsünüz sorusuna muhatap kaldık .

Ben de size aynı şeyi soruyorum hiç FETÖ’cu oldunuz mu? Ya da ne kadar oldunuz.

Kim FETÖ’cudür, FETÖ’culük nedir nasıl olunur diye bir program yapın, çağırın bizi.

FETÖ’culük ile ilgili Ankara, Sivas Savcılığı’nda bana sorulmuştu “Akşener kesinlikle FETÖ’cu değil demiştim” FETÖ’culük veya hainlik için ciddi bir birikim gerekiyor, zeka gerekiyor ve akıl gerekiyor, planlama gerekiyor ve çok ciddi fedakarlık gerekiyor.

Hainlik öyle zannettiğiniz kadar kolay bir iş değil. Bunu biz 12 Eylül öncesi Ülkücüler ve Türk milliyetçileri olarak Türkiye'ye ihanet edenlere karşı mücadele ederken anbean öğrendik. Bu konuda uzmanız, vatan hainleri kim olur, nasıl olur, onu biliriz.

Ama Meral Akşener de tıpkı Cumhurbaşkanımız gibi aldatılmış olabilir veya bir ilişkiye girmiş olabilir. Bir işbirliği yapıyor olabilir bu konuda esas bu sorunun muhatabı bana göre Meral Akşener'in yardımcısı Koray Aydın’dır.

Çünkü çıktı televizyonlara hatırlarsanız dedi ki “Akşener'i FETÖ’cu İşadamları destekliyor” Hatırladınız mı bunu.

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu biliyorsunuz Meral hanımın Ankara'dan getirip kafadan indirdiği Ömer Altaylı'nın yeğeni, babsı çok değerli Prof. DR. Orhan Kavuncu BBP’de milletvekilliği yaptı,Aydınlar Ocağı Genel başkanlığı yaptı, Türk Ocağı genel başkanlığı yaptı. Öyle de bir babanın oğludur kendisi.

Kendisinin FETÖ’culüklede de suçlandığını veya böyle imalar böyle haberler olduğunu biliyoruz.

Ben kesinlikle olmadığına inanıyordum ama dün tweetlerde eski Ümit Özdağ'ın yardımcısı Adem Taşkaya tarafından Kazakistan'da KİTİAD diye FETÖ’nün dünyadaki en önemli İşadamları

Derneği'nin Genel Başkan Yardımcısı olduğunu öğrenmiş olduk.” dedi.

Editör: TE Bilişim