AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin iktidara yakınlığı ile bilinen Ensar Vakfı'na 49 yıllığına geçerli olmak üzere Çamlıca Kız öğrenci Yurdu'nu bedelsiz olarak verdiği ortaya çıktı. Yurdun açılışında ise Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un olması da gözlerden kaçmadı.

Kızılay'ın Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağışın ortaya çıkması sonrasında AKP'li Üsküdar Belediyesi'nden de yeni bir kıyak daha yapıldığı belirlendi. Açılışında AKP'li Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un da olduğu Çamlıca Kız öğrenci Yurdu'nun Üsküdar Belediyesi tarafından ücretsiz olarak Ensar Vakfı'na 49 yıllığına verildiği ifade edildi.

Ensar ve TÜRGEV'e Bağış

Bulgurlu mahallesindeki yurdun taşınmazın Üsküdar Belediyesi'ne ait olduğu teklif son olarak 2018 yılında Meclis gündemine taşındı. Gerçekleştirilen teklifte bu taşınmasız 49 seneliğine Ensar Vakfı’na bedelsiz olarak verilmesi için yapılan oylamaya CHP 'ret' oyu verirken AKP'li meclis üyelerinin oyları ile bu öneri kabul edildi.

CHP Üsküdar Belediyesi üyelerinden Nezih Küçükerden, belediyeye ait olan ve halkın kullanımında bulunan birçok yerin Ensar ve TÜRGEV gibi vakıflara AKP tarafından verildiğini söyledi. Üsküdar Belediyesi'nin peşkeşçilik hizmeti yaparak hukukun dışına çıktığını savunan Küçükerden bu alınan kararlarda CHP'nin şerhi olduğunu ve AKP'nin bunu bir gelenek haline getirdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim