İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan iktidarın BOTAŞ’ı satmaya hazırlandığı yönünde haberler geldiğini sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurmuştu.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre; Varlık Fonu’nda yer alan son milli varlıklardan biri olan BOTAŞ hakkında ‘satılacak’ iddiası ile ilgili üst düzey yetkililer dikkat çeken bilgiler aktardı.

Edinilen bilgilere göre, iktidar sürekli zarar ettirilen BOTAŞ’ı kaynak yaratmak için satılığa çıkarmaya karar verdi. Dev kuruluşun satışı için aralarında Katar ve BAE’nin de olduğu ülkelerle görüşmelere başlandığı ifade edildi.

Diğer yandan edinilen bir başka bilgiye göre ise, BOTAŞ gibi sürekli zarar ettirilen Çaykur’un da satılığa çıkarılmasının yakın olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KURULUŞLARINDAN

BOTAŞ, 1,83 milyar lira olan sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. adına kayıtlı olan ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir İktisadi Kamu Kuruluşu. Genel Müdürlüğü Ankara Bilkent'te bulunan BOTAŞ, yıllık yaklaşık 20 Milyar TL cirosu ile Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim