AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir programda LGBTİ+ bireylerle ilgili sorulan soruya yanıt verdi.

Özhaseki Merkez Efendi hikayesiyle örnek göstererek şunları söyledi:

"Küçük bir hikaye anlatmak isterim. İstanbul'da Sümbül Efendi talebelerini toplar. 'Siz tanrı olsaydınız ne yapardınız?' diye sorar. Önce hepsi 'Tövbe Estağfirullah' diyorlar. Sonra 'Oğlum cevap verin' diyor cesaretlendiriyor. Biri diyor 'Kötülükleri yok ederdim', öbürü 'Fakirliği kaldırırdım.' Ellerine tanrısal bir güç gelince hepsi söylüyor.

"MADEM Kİ ALLAH YARATMIŞ, HEPSİNİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Orada bir çalışkan öğrenci var Musa Muslihiddin (Merkez Efendi). Ona soruyor 'Sen ne yapardın Musa?' diyor. 'Her şeyi merkezinde bırakırdım.' diyor. Cenab-ı Allah hiçbir şeyi lüzumsuz yaratmamıştır. Her şey zıttıyla kaimdir. Allah denge üzerine yaratmıştır. Hiçbir şeyi yok ederdim demek olmaz. Madem ki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var.

"Seferberlik ilan ettik" diyerek duyurdu! Özhaseki'den öğrenci yurtlarıyla ilgili açıklama

Onu Allah'ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygı duymaktan başka elimizden bir şey gelmez bana göre."

ERDOĞAN: "LGBT YOK ÖYLE BİR ŞEY"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 3 Şubat 2021'de "LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir” ifadelerini kullanmıştı.

SOYLU: "AİLE YAPIMIZI BOZMASIN, BİZ MÜSLÜMAN BİR DEVLETİZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hak-İş Konfederasyonu 46. Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda "LGBT’yi aile yapımızı bozmasın, çocuklarımızı ahlaksızlığa sevk etmesin diye engelledik. Siz her türlü sapkınlığın içerisinde oluyorsunuz. Biz ona girmek durumunda değiliz, biz Müslüman bir devletiz” diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim