Bu tartışmalar başladığında ‘Kızıl Saros’ lakaplı Osman Kavala bir açıklama yayınlamış, bu akrabalığı reddetmişti.

Kavala açıklamasında, Teyze çocukları olmadığını, birbirlerinin kuzeni olmadıklarını, ama ortak kuzenleri olduğunu söylemişti.

Hal böyle iken 09.09.2013’te Aydan Bozok ile Burak Bölükbaşı’nın nikâh törenlerinde Meral Akşener hiçte öyle demiyordu.

O dönem TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili olan Meral Akşener damat Burak Bölükbaşı’nın nikâh şahitliğini yapmıştı.

Milliyet Gazetesinin haberinde şu cümleler dikkatlerden kaçmadı ‘Bodrum Belediyesi Evlendirme Memuru Sibel Kayhan’ın kıydığı nikâhta damadın şahitliğini, baba Enis Bölükbaşı’nın kuzeni olan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Osman Kavala ve İdris Bölükbaşı yaptı.’

Bunların yanı sıra nikâh töreninde Meral Akşener, zaten bu akrabalığı detaylı şekilde anlatmıştı. Nikâh kıyıldıktan sonra memur Kayhan, evlilik cüzdanını Meral Akşener’in vermesini istedi. Akşener, öncelikle çifte mutluluklar dileyip 'Üç kuzen olarak damadın şahitliğini yapıyoruz. En mülayim kuzenimiz Osman Kavala. Ben de damadın babasının anne tarafından kuzeniyim. Bu durumda politikacı bir görümceniz oldu' demişti.

Bu video aslında her şeyi açıklarken hala neyin tartışıldığı ise anlaşılamaz durumda.

‘Kızıl Saros’ lakaplı Osman Kavala’ hem bebek katili Apo’ya selam göndermesi hemde Akşener’le aynı saflarda durması ise işlerin aslında daha karışık olduğunun bir göstergesi.

‘Kızıl Saros’ lakaplı Osman Kavala’ berat etti sonra yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı

Gezi Parkı davasından tahliye olan iş adamı Osman Kavala hakkında 15 Temmuz hain darbe girişiminde anayasal düzeni bozmak suçundan gözaltı geldi.

Gezi Parkı davası sonunda beraat kararı alarak tahliye olan iş adamı Osman Kavala hakkında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması dahilinde gözaltı kararı çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan karar neticesinde Kavala'nın gözaltına alındığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü ifade edildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son Gezi Parkı davasında tutuklu sanık Osman Kavala beraat etmiş ve sonrasında diğer sanıklarında tahliyesine karar verilmişti. Kararın bozulması sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istinaf kanun yoluna başvuracağı kaydedildi.

Gözaltı Kararı Geldi

Gezi Parkı davasından tahliye olan Kavala hakkında 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen diğer soruşturma kapsamında da anayasal düzeni bozma suçundan gözaltı kararı verildiği ortaya çıktı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da yapılan yazılı açıklamada; Gezi Parkı davasından tahliye olan iş adamı Osman Kavala'nın Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs suçundan gözaltına alındığı ifade edildi. Sabah saatlerinde savcılığa sevk edilecek olan Kavala'nın tutuklanarak cezaevine gönderileceği kaydedildi. Osman Kavala'nın hapisten çıkmasını bekleyen eşi Ayşe Buğra Kavala ise gözaltı kararı sonrasında aracına binerek Silivri'den ayrıldığı dile getirildi.

Osman Kavala

 

 


 

 

Editör: TE Bilişim