Rusya’dan ilk açıklama

Saldırı sonrası gözler Rusya’ya çevrilmişti. Rusya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İdlib’te yaptığı operasyonları Rusya’ya bildirmediği için Esad güçlerinin saldırısına hedef olduğunu açıkladı.

Ayrıca Türk savaş uçaklarının Suriye sınırını ihlal etmediği vurgulanırken, rejim güçlerine bir saldırının da olamadığı iddia edildi.

Rus yetkililer, Türk birliklerinin 2 Şubat gecesi Rusya tarafına bilgi verilmeden İdlib’deki gerili azaltma bölgesine hareket etiklerini ve Suriye hükümet güçlerinin Serakib yerleşim biriminin batısındaki teröristlere yönelik saldırısının hedefi oldu şeklinde açıklama yaptılar.

Saldırı sonrası İran’dan açıklama

Skandal Rusya açıklaması ardından bir skandal açıklama da İran’dan geldi. Açıklamada açıkça Esad rejimine destek verilirken, Suriye ordusunun işgal ve terörizm altındaki topraklarını koruma hakkına sahiptir denildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözücü Abbas Musevi tarafından yapılan açıklamada, Diğer ülkelerin Suriye’nin taleplerine saygı duyması gerektiğinin altı çizildi.

4 Şehit

Haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. MSB yaptığı açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen askerlerimiz, Esad’ın askerleri tarafından 03 Şubat 2020’de yoğun topçu ateşine maruz kaldıklarını, bunun neticesinde ise 4 askerimizin şehit olduğunu, 10 askerimizin yaralandığını, bu 10 askerden birinin ağır yaralı olduğu bildirildi.

MSB açıklamasına şunları ekledi, Tedbirlerin aldığının altı çizilerek, bölgedeki hedeflerin, yoğun ateş altına alındığı ve hedeflerin yok edildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın saldırı ile ilgili olarak, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Kalın, Şehitlere Allahtan rahmet dileyerek, Ailelerine sabır diledi. Yaralılara acil şifa dileyen Kalın, Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir diye ekledi.

Editör: TE Bilişim